HalGrayson

Çalışkan
Ekte fotoğrafını eklediğim internetimin kablosu kopuk şekilde 1,5 yıldır kullanıyordum ve PC'de herhangi bir sorun yaşamasam da Wi-Fi kısmında sürekli olarak kopmalar meydana geliyor sebebi bu kopan kablolardan mı sadece 2 tanesi içerisinde. Tekrardan nasıl takabilirim? Veya takması için kimi çağırabilirim?

IMG_20250302_164626.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Paket hizini alamama gibi sorunlar yasiyor musunuz? Cunku bu kablonun calismasi bile mucize.

Kablo ucu degistiren aparatlar var fakar servis olmadigi icin elinizde yoktur diye tahmin ediyorum.

Zaten kablolardan sadece iki tanesi lazım. Diğer altı tanesi gerekli değil. Takılı olanlarda da açıklık var gibi. Yeni bir konektör çakmayı deneyebilirsiniz kabloya.
Anladım. Yani bu şekilde kullanabilirmiyim. Daha sonra dediğiniz şekilde int video izleyerek halletmeye çalışacağım. Herhalde extra ekipmana ihtiyacım olacak.

Kablolar gittiyse kesip ek yapman gerekli gibi görünüyor. Sağlam olan alt tarafları soyup üst tarafları da soyup onları birbirine güzelce sarıp sonrasında da silikon bant ve elektrik bandıyla izole etmen gerekir. 5 mbps'ye düşen internet hızımı bu şekilde 83'e mbps'ye çıkardım. Eğer uç kısmındaki kablolar ek yapılamayacak kadar kısaysa o uçtan bir tane daha alıp oradan ek yap. Çok amatör bir ek bile hiç hız kaybı olmadan stabil sonuçlar verebilir fakat oksitlenme oluyor, bu yüzden çok iyi izole etmek gerekli.

Paket hizini alamama gibi sorunlar yasiyor musunuz? Cunku bu kablonun calismasi bile mucize.

Kablo ucu degistiren aparatlar var fakar servis olmadigi icin elinizde yoktur diye tahmin ediyorum.
Hayır pc de hiç bir sıkıntım olmadı, hatta int kesilmesi vs bu gibi farklı sorunlar bile bir kere meydana gelmedi yani.

Hayır pc de hiç bir sıkıntım olmadı, hatta int kesilmesi vs bu gibi farklı sorunlar bile bir kere meydana gelmedi yani.

Kablo koptu mu yoksa plastiği, izolasyonu mu açıldı? Eğer şu an bağlantıda hiçbir sorun yoksa elleme ve silikon bantla hava almayacak şekilde üzerini 2 kat kapat. Onun üstüne de elektrik bandı sar.

Kablo koptu mu yoksa plastiği, izolasyonu mu açıldı? Eğer şu an bağlantıda hiçbir sorun yoksa elleme ve silikon bantla hava almayacak şekilde üzerini 2 kat kapat. Onun üstüne de elektrik bandı sar.
Şuan bağlantı da bir sorun yok, dediğim gibi bayadır bu şekilde kullanıyorum. Sadece wifi kısmında kopmalar meydana geliyor, telefonda vs çok hissediyorum. Acaba sorun bundan mı kaynaklanıyor diye sormak istedim.

Şuan bağlantı da bir sorun yok, dediğim gibi bayadır bu şekilde kullanıyorum. Sadece wifi kısmında kopmalar meydana geliyor, telefonda vs çok hissediyorum. Acaba sorun bundan mı kaynaklanıyor diye sormak istedim.
Bağlantıda bir sorun yoksa kabloyla hiç uğraşmayın. Sorun modemde veya kullandığınız cihazda olabilir.

VDSL kullandığım dönemde ankastre kutusundan kabloyu eve kendim çekmiştim. Aynı bu şekildeydi, sorunsuz kullandım yıllarca.