Koronavirüs zamanında neden Zoom kullanıldı?

Makaleler
1
Biliyorum konu bos gibi ancak daha iyi alternatifler varken neden bu uygulama secildi? Ve nasıl yayıldı. MEB tum okullara şu uygulamadan dersinizi isleyin mi dedi. Yoksa her ogretmenin sadece bu programı egitim icin bulup kullanmasi imkansiz. İlla birileri demiştir. çünkü uzaktan toplanti çünkü bir suru uygulama var.

Sonra troll yapanlar geldiginde zırvalamaya başladılar. Yalan yok yani YouTube'da bir suru troll videosu var. Sonra EBA'ya gectiler (Zoom forku galiba) yine ayni.

Kendileri saglam altyapi ve program ile yalnizca e-Okul'daki bilgilerle kendi sinifinizin dersine girebilme yapsalardi boyle bir sorun olmayacaktı. Ancak bunda bile yine ucuz yola kactilar.

MEB'in Canlı Ders uygulaması zaten Zoom'un türkçe hali gibiydi. Şimdi ise Microsoft Teams'e geçtiler.

Yüksek ihtimalle Zoom'u yeterli buldular, çünkü Zoom ücretsiz sürümde size 40 dakika konferans süresi veriyor ve bu da neredeyse bir ders uzunluğunda. Zoom sıkıntı çıkarınca "MEB" haline geçmişler, sonra ise Microsoft Teams'e.

Öğrenciler derslerinden geri kalmasın diye uzaktan eğitim yapmışlardır diye düşünüyorum.

Zoom ayriyeten daha önceden vardı diye biliyorum ama pöpüler olduğu zaman korona zamanı uzaktan iş yapılmaya başladığı zaman. Zaten Zoom başından beri canlı ders uygulaması değil, toplantı uygulamasıydı.

Konuda dedigim gibi uzaktan toplanti uygulamasini canli derse cevirdiler.

MEB'in bence kendi tercihi hocam. Üniversiteler zaten kendisi karar veriyor da diğer tüm sınıflar MEB'in uygun gördüğü programa uydu anlaşılan.

Konuda dedigim gibi uzaktan toplanti uygulamasini canli derse cevirdiler.
Mantıksız bir hareket değil aslında ama uygulamanın amacı zaten "kodu ve şifreyi bil katıl" türünden. Canlı ders uygulaması olmadığı için sıkıntı olmuştur illaki ancak MEB'in ihtiyacını karşılayan tek şey bu galiba.

Türkçe dili sonradan eklendi. Mesela Adobe connect ile de ayni sekilde kullanilabilirdi. Kendileri dedigim sekilde uygulama yapmamaya kactilar. Ve en cok trollun yapildigi uygulama da bu oldu.

Kullandıkları uygulama buydu hocam.
Birebir aynısıydı zoom'un. Zaten kurulduktan sonra dosyalarda Zoom International imzalı dosyalar görebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…