2242

Üstün
İran mesela. Türkiye’ye gelene kadar gidebileceği ülkeler: Azerbaycan, Ermenistan, Irak, Türkmenistan, Afganistan, Pakistan. Bunlar olmadı diyelim. Irak’tan Suriye’ye git. O da mı kesmedi? Git Suriye’den Suudi Arabistan’a, hatta Basra Körfezi’nden git, direkt Suudi Arabistan’a.

Kâbe'de hacılar hû der Allah. Bu ilahi sayesinde belki de ülke kendine gelir. Şu an herkesin dilinde bu ilahi.

Konuyu açma sebebim:

Videoyu izlemedim ama gerçekleşir diye düşünüyorum. Hani ülke tam kendi haline gelecek diyoruz. Hop mülteci akını haberleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
İranlılar paso Van’a gelirler. Kaç yıldır bu böyledir. Özellikle yaz ayında birkaç gün Van’a gidin şehirde Türkçe tabeladan çok Farsça görürsünüz. Bunlar geliyor diye kaç tane gece kulübü bar falan açıldığını gördüm. İran’daki rejim baskılıyor diye sınırı geçtikleri an rahatlarına kavuşuyorlar.. istedikleri gibi yiyip içip giyiniyorlar. Baya rahatlar

Kendi vatandaşından alırken sana ücretsiz sağlık ve eğitim. Ortalık M plaka araç dolu, belki onda bile indirim vardır. Üstüne biraz fakir numarası yaparsan tonla zekat ve kurban geliyor. Daha dün televizyonda gördüm. Filistin'de canım devletim iftar veriyor. Burada millet açken orada millete dolu dolu et yediriyorlar.

Kendi vatandaşından alırken sana ücretsiz sağlık ve eğitim. Ortalık M plaka araç dolu, belki onda bile indirim vardır. Üstüne biraz fakir numarası yaparsan tonla zekat ve kurban geliyor. Daha dün televizyonda gördüm. Filistin'de canım devletim iftar veriyor. Burada millet açken orada millete dolu dolu et yediriyorlar.

Gerçekten oraya para harcamalarına sinirim bozuluyor. Bir de üzerine bütün ülkeye yapılan Ramazan süslemeleri. O süslemelere harcanan para ile kaç Türk vatandaşı doyardı kim bilir.

Onlara göre Türkiye cennetmiş gibi geliyorda ondan. Köşeyi dönmeyi amaçlıyorlar. Hükümet onlara sağlık, eğitim, çalışma izni, vatandaşlık izni veriyor. Amerikan Rüyası'nın Türkçe versiyonu yani.:)
İran mesela. Türkiye’ye gelene kadar gidebileceği ülkeler: Azerbaycan, Ermenistan, Irak, Türkmenistan, Afganistan, Pakistan. Bunlar olmadı diyelim. Irak’tan Suriye’ye git. O da mı kesmedi? Git Suriye’den Suudi Arabistan’a, hatta Basra Körfezi’nden git, direkt Suudi Arabistan’a.
Ha bu arada Türkmenistan mülteci alma/vatandaşlık verme konusunda çok katı politika izliyor. Ruslar ve özbekler haricinde çok az afgan, iranlı var ve onlarda sınır dışı edilme tehlikesi yaşıyorlar. Tanıdıklarım Afganlar vardı ve onlarda pek barınamadı 2 ay içerisinde ülkelerine geri gönderildiler.

Bir bakıma Türkiye hayır kurumu gibi bir ülke. İpini koparan buraya geliyor :D

Farsları boş ver, farslardan fazla hayır gelmeyebilir ama İran'daki güney Azerbaycan bölgesindeki soydaşlarımızın Türkiye'ye gelmesini isterim. Burası onların da vatanı sonuçta.

İran mesela. Türkiye'ye gelene kadar gidebileceği ülkeler: Azerbaycan, Ermenistan, Irak, Türkmenistan, Afganistan, Pakistan. Bunlar olmadı diyelim. Irak'tan Suriye'ye git. O da mı kesmedi? Git Suriye'den Suudi Arabistan'a, hatta basra körfezi'nden git, direkt Suudi Arabistan'a.

Kâbe'de hacılar hû der Allah. Bu ilahi sayesinde belki de ülke kendine gelir. Şu an herkesin dilinde bu ilahi.

Konuyu açma sebebim:

Videoyu izlemedim ama gerçekleşir diye düşünüyorum. Hani ülke tam kendi haline gelecek diyoruz. Hop mülteci akını haberleri.

Orta doğu'nun batısı Türkiye'dir. Kendi ülkelerinde yapamadıkları şeylerin çoğunu burada yapabiliyorlar Müslüman Avrupa-ABD karışımı bir ülkeyiz. Bireysel silahlanma yasak ama çoğu insanın elinde ateşli silah var, para kazanma olanağı var(onların ülkelerinde daha zor). Gittiğin şehre göre insanların bakış açısı da değişiyor istersen Anadolu'da muhafazakar bir hayat yaşa istersen metropolde her milletten insanın olduğu bir yerde yaşa. Oradan buraya gelenler zaten muhafazakar olan kitle değil ülkelerindeki durumdan memnun olmayanlar ve kendi ülkelerinde işledikleri suçlardan dolayı bir şey yapamayan hükümlüler, yani iki grup geliyor biri çok medeni diğeri azılı suçlu. Azılı suçlular Türkiye'den öteye geçemezken medeni olan eğitimli kesim sonraki süreçte Avrupa'ya gidiyor o yüzden bizim elimizde de niteliksiz olan kesim kalıyor doğal olarak da ekonomimize bir yük oluşturuyorlar.
Kısaca orta doğu'nun özgürlükler ülkesi olarak görülüyoruz evet diğer Arap ülkelerine gidebilirler bizden daha zengin olanlar var ama kurallar çok katı parayı kazansalar bile istedikleri gibi harcayıp istedikleri şekilde yaşayamıyorlar ve orada buraya göre kendilerine daha katı davranılıyor. Açık konuşmak gerekirse bizdeki göçmenlere olan bakış açısı Avrupa'nın insanlara yaptığı gereksiz sosyal yardımlar gibi çok gereksiz sosyalist bir süreç hatta özerk sosyalist politika denebilir sırf mültecilerin faydalanabildiği çok fazla şey var en başta sen sigorta ödemek zorundayken o adam sigorta için ücret ödemiyor, hastane için ücret ödemiyor, vergiyi zaten saymıyorum bile ne gelir vergisi ne KDV çoğu şeyi kendileri hallediyorlar, yaşayışlarına karışılmıyor. ABD dışında kaç ülkede Japon, Rus, Kürt, çeçen ve Arap mahallesi var bunların hepsi bizde var her milletin topluluk olarak yaşadığı mahalleler var kültürlerinden de uzaklaşmıyorlar. Bizim ülkemizde bizden daha özgür ve bizden daha rahatlar diğer ülkelerde bu kadar rahat olamazlar çünkü kuralları çok katı buraya gelmelerinin tek sebebi de budur.