@80, açıkçası Epic Games'den oyun satın almaya pek sıcak bakmıyorum. Korsandan farksız. Oyunu bir şekilde oynarım ama Epic Games'den satın almam, oynayacağım oyun multiplayer ise ancak Epic Games'den alırım.
@80, açıkçası Epic Games'den oyun satın almaya pek sıcak bakmıyorum. Korsandan farksız. Oyunu bir şekilde oynarım ama Epic Games'den satın almam, oynayacağım oyun multiplayer ise ancak Epic Games'den alırım.
Epic Games sadece bir örnekti. EUR ile satış yapan platformlar da var. İki tane para birimi olunca neye göre hesaplanacak? Hesaplamada kolaylık olsun diye iki para birimi varsa niye arada 10 dolar fark var?
O zaman Steam’de 25 dolarlık bir oyun görürsem 800 TL’den pahalı diye destek isteyebilmem gerekli. TL ekstre ile ödersem 800 TL’den fazla ödemiş oluyorum ve yine 35 dolar sınırının bir anlamı kalmıyor. Her şekilde elde edebileceğimiz daha düşük olan 800 TL sınırı varken 35 dolar sınırı ne işe yarıyor?
Bir işe yaramadığı için de kuraldan doları silmeleri veya hesaplama kolaylığı için güncel tutarlar ile güncellemeleri gerekiyor. Mesela “1140 TL veya 35 dolar” ya da “800 TL veya 25 dolar” şeklinde yazılabilir. Not olarak da ikisi arasında fark belirli bir orandan fazla ise doların ya da Türk lirasının güncel değerinin dikkate alınabileceği yazılabilir ve sonraki güncellemeye kadar idare eder.