Red Label

Gelişen
Arkadaşlar merhaba. Korsan oyun yapımcılarının nasıl para kazandığını merak ettim, korsan içerik kullanımına teşvik etmiyorum. Bilgisayara mining bulaştırarak mı para kazanıyorlar? Yoksa donate ve site içerisindeki reklamlardan mı? Veya cihaza keylogger atarak banka bilgilerini çalarak mı?

Arkadaşlar merhaba. Korsan oyun yapımcılarının nasıl para kazandığını merak ettim, korsan içerik kullanımına teşvik etmiyorum. Bilgisayara mining bulaştırarak mı para kazanıyorlar? Yoksa donate ve site içerisindeki reklamlardan mı? Veya cihaza keylogger atarak banka bilgilerini çalarak mı?
Büyük cracked oyun yerleri olan FitGirl gibi siteler büyük oranda yüksek indirmeler ve tıklamalarla para kazanıyor. Reklamlar da işin cabası tabii ki.

Büyük cracked oyun yerleri olan FitGirl gibi siteler büyük oranda yüksek indirmeler ve tıklamalarla para kazanıyor. Reklamlar da işin cabası tabii ki.

Peki bir şey sormak istiyorum, internetin büyük çoğunluğu bilgisayarınıza virüs atarak mining vb para kazanıyorlar diyorlar sizce doğru mu?

Peki bir şey sormak istiyorum, internetin büyük çoğunluğu bilgisayarınıza virüs atarak mining vb para kazanıyorlar diyorlar sizce doğru mu?
Bu kadar büyük crackli oyun dağıtan yerlerin güveni sarsmamak için böyle bir hamle yapacağını sanmıyorum.
Bu yüzden büyük siteler dışında hiçbirinden korsan oyun indirmemeye özen gösteriyorum.

Niye her şeyin maddi kazanç uğruna yapıldığını düşünüyorsunuz ki? Örneğin bu forumda neredeyse 4000 mesajım olacak aktiflikte ilk 10'dayım ama Recep Baltaş beni hala maaşa bağlamadı. Ya da Steam atölye, Nexus Mods gibi yerlerde yüz binlerce mod ücretsiz bir şekilde kullanılıyor bunlar basit modlardan başlayarak yüzlerce saat emek verilmiş modlarda olabiliyor ve ücretsiz bir şekilde paylaşıyorlar. Örneğin Mount&Blade: Bannerlord'da çıkan Shohuko modu bildiğiniz Taleworlds'ün parayla satacağı DLC'den daha kapsamlı ve kaliteli bir mod ve tamamen ücretsiz. İnsanlar sevdikleri, yapmaktan zevk aldıkları veya insanlara yardımcı olduklarını düşündükleri şeyleri ücretsiz olarak yapabilirler ve yapıyorlar.

Niye her şeyin maddi kazanç uğruna yapıldığını düşünüyorsunuz ki? Örneğin bu forumda neredeyse 4000 mesajım olacak aktiflikte ilk 10'dayım ama Recep Baltaş beni hala maaşa bağlamadı. Ya da Steam atölye, nexus mods gibi yerlerde yüz binlerce mod ücretsiz bir şekilde kullanılıyor bunlar basit modlardan başlayarak yüzlerce saat emek verilmiş modlarda olabiliyor ve ücretsiz bir şekilde paylaşıyorlar. Örneğin mount&blade: Bannerlord'da çıkan shohuko modu bildiğiniz Taleworlds'ün parayla satacağı DLC'den daha kapsamlı ve kaliteli bir mod ve tamamen ücretsiz. İnsanlar sevdikleri, yapmaktan zevk aldıkları veya insanlara yardımcı olduklarını düşündükleri şeyleri ücretsiz olarak yapabilirler ve yapıyorlar.

Fikrinize katılıyorum ama sonuçta binlerce liralık bir oyunu bedavaya kırarak son kullanıcıya sunmak bir tık şüpheli geldi bana sonuçta saatler günler harcanarak oyun kırılıyor.

Fikrinize katılıyorum ama sonuçta binlerce liralık bir oyunu bedavaya kırarak son kullanıcıya sunmak bir tık şüpheli geldi bana sonuçta saatler günler harcanarak oyun kırılıyor.

Binlerce liralık oyunu kırmak dediğiniz şey oyunların %99'u için zaten biraz bilgili ve ilgili kişinin 5 dakikada yapabileceği bir şey. O kadar komplike şeyler değil.