Öyle bedavaya kimse beleşe bir şey vermez bu hayatta. Bir ürüne ücret ödemiyorsanız, ürün sizsinizdir. Bu kadar basittir bu. Parayla ürünü alanlar keriz mi? Bu korsan kitlesi yüzünden zaten adamlar Türkçe desteği getirmiyor, haklılar. Ben de olsam ben de getirmem.
Para vererek oyun alınca da ürün bizim olmuyor. Ne yapalım şimdi?

Webtekno tarafından paylaşılan habere göre Sony, oyuncuları kızdıracak şekilde bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada oyuncuların satın aldığı oyunların kendilerine ait olmadığını belirtti.

Zaten CD'yi kaldırdığı için tepki çeken Sony'nin böyle açıklama yapması oyuncuları iyice sinirlendirecek gibi duruyor.

Webtekno'nun Instagram gönderisinde ise tahmin edebileceğiniz gibi şöyle bir yorum geldi:
"Satın alınca bize ait olmuyorsa korsan indirmek hırsızlık değildir."

Sen nasil para almadan forumda baska insanlara yardim edebiliyorsan ve bunun sonucunda olumlu geri bildirim alip belirli bir kategoride itibar kazaninca bu seni psikolojik olarak iyi etkiliyorsa; bu da cok benzer bir durum.
Aynı şey değil, forumda insanlara yardım etmek iki kelimelik bir iş. Oyun kırmak bununla uğraşmak başlı başına bir iş gibi bir şey. Şan şöhretten bahsettiniz, ilk başlarda her oyun kıran yapımcı tabi ki kendini tanıtmak için masum görünecektir ama günün sonunda o itibar şan şöhretten sonra hepsi bir yerde bilgisayarınızı sömürmeye başlar. Bu konu sadece buzdağının görünen kısmı korsanın savunulacak bir yanı yok.

Sony önce gitsin de kendi çöplüğünü temizlesin, ardından kalkıp "Oyunlar sizin olmuyor" desin. Çok ciddi iddialar var, haber hazırlıyorum. Yakında paylaşacağım.
Aslında Sony özelinde de değil bu. Düşünsenize Steam, Epic vb. platformların yok olup gittiğini, he çok uç bir varsayım ama olur mu olur. O zaman para verdiğimizle kalırız.

Sadece lafta diyorlar onu, bugüne kadar hangi oyuncunun hesabından oyunu aldıklarını gördünüz?
Şu ana kadar olmadığı gelecekte de olmayacağı anlamına gelmiyor. Demek istediğim birinin hesabından oyunu çekmek değil zaten.

Aynı şey değil, forumda insanlara yardım etmek iki kelimelik bir iş. Oyun kırmak bununla uğraşmak başlı başına bir iş gibi bir şey. Şan şöhretten bahsettiniz, ilk başlarda her oyun kıran yapımcı tabi ki kendini tanıtmak için masum görünecektir ama günün sonunda o itibar şan şöhretten sonra hepsi bir yerde bilgisayarınızı sömürmeye başlar. Bu konu sadece buzdağının görünen kısmı korsanın savunulacak bir yanı yok.
Scene'deki gruplar oyunlari dagitmaz bile. Herkese acik kaynaklara yayin yapmaz. Sadece kirarlar ve bu dosyalari kapali, sifreli sunuculara yuklerler. Insanlara virus bulastirayim gibi bir caba icerisinde degiller. Scene'de belki de forumun yas ortalamasindan bile daha buyuk gruplar var ve bazilari hala bu isi yapmaya devam ediyor.

Sadece lafta diyorlar onu, bugüne kadar hangi oyuncunun hesabından oyunu aldıklarını gördünüz?
Büyük konuşuyorsunuz bir tık.

Dizi ve film olması size yeterli değilse oyun örnekleri de elbette küçük bir araştırma ile bulunur.

Büyük konuşuyorsunuz bir tık.

Dizi ve film olması size yeterli değilse oyun örnekleri de elbette küçük bir araştırma ile bulunur.
Bakın bunlar da olabilir ama korsanın da çok güvenli gibi paylaşılması hoş değil, bundan bahsediyorum. Korsan yapanlar da bu işten elbet para kazanmak, bir şey kazanmak zorunda; hayır kurumu mu bu adamlar?

Scene'deki gruplar oyunlari dagitmaz bile. Herkese acik kaynaklara yayin yapmaz. Sadece kirarlar ve bu dosyalari kapali, sifreli sunuculara yuklerler. Insanlara virus bulastirayim gibi bir caba icerisinde degiller. Scene'de belki de forumun yas ortalamasindan bile daha buyuk gruplar var ve bazilari hala bu isi yapmaya devam ediyor.
Bahsettiğiniz grubu bilmiyorum, benim dediğim sadece genel bir kanı; ücretsiz bir şey olamaz. Üstteki Michael Myers hocamın da dediği gibi, şimdi olmaması gelecekte olmayacağı anlamına gelmez.

Bakın bunlarda olabilir ama korsanında çok güvenli gibi paylaşılması hoş değil bundan bahsediyorum. Korsan yapanlarda bu işten elbet para kazanmak, bir şey kazanmak zorunda hayır kurumu mu bu adamlar.
Korsan hiçbir şekilde güvenli değil, ne olursa olsun ister dizi ister film isterse oyun. Korsan kullanmak aktif bir bombayı sobaya atmak gibidir, ondan yana sıkıntı yok. Ancak firmalar artık o kadar çok açık veriyor ki o kadar fazla güvenlik açığı var ki korsandan da beter durumdalar, inanın.