4142

Uzman
Makaleler
9
Kısaca bahsedersek.
JVM tabanlı ve çıktı yada build olarak .jar dosyası oluşturan bir programalama dili. İşletim sistemine özgü derleyici indirirsek eğer işletim sisteminin çalıştırabileceği buildler oluşturuyor.
Java'nın modern hali ve kolaylık sağlayan yapıları var.

Değişkenleri kolaylıkla String nesnelere eklemek çok kolay bir şey olmuş.

Kod:
var ad = "Ali"
var soyad = "Veli"
var yas = 24

var bilgi = "${ad} ${soyad}, ${yas} yaşındadır."

Yine satır sonlarını belirtmek için noktalı virgül koymuyoruz.

Daha birçok kullanışlı özelliği bulunuyor.

Benim gibi Java sevenler için çok güzel bir dil. Çıktısını incelediğimizde yani .class byte kodlarını çözümlediğimiz zaman, Java'a diline dönüştürüyor.

Java'nın (Java SE), içinde varolduğu ama kullanımına salık bıraktığı birçok durumu gideriyor yani.

Son düzenleme:
JS'teki template literals gibi olmuş ama ters kesme işareti yerine düz çift tırnakla yazımını beğendim. JS'te de böyle bir yazım imkânı görmek isterdim.
C#'ta da var. Birebir aynı desek yeridir.
Hatta birçok kısmımda C#'a da benziyor. Örnek sınıfları kalıtırken. Ya aslında frameworkler sağolsun, ne kadar kalıtım yapıyoruz desek yalandır ama :D.

JS'teki template literals gibi olmuş ama ters kesme işareti yerine düz çift tırnakla yazımını beğendim. JS'te de böyle bir yazım imkânı görmek isterdim.
Backend olarak Java ve Kotlin'de iş görür. Gayet kolaylık sağlar. Ben daha ilk günümde Springboot ile neler neler yaptım. Seni de Java'ya bekleriz kardeş.

Millet diyor sadece Android'de Kotlin kullanılıyor ama yalan. Desktop'da, sunucuda, JVM'nin çalışabileceği her yerde kullanabilirsin.

Son düzenleme: