Beyfendi

Uzman
Köye fiber internet geldi, direkler dikildi. Ben başka bir sağlayıcıdan almak için TTNET önbaşvuru yapmadım ama komşu yaptı. İkimizde aynı direk üzerinden alırız muhtemelen. Evde internete dair bir tesisat yok. Bu aşamada ne yapılmalı? Direkten bina dışına kadar sağlayıcı halledecek galiba

@İtachi Uchiha @DogancanYr köy meydanına yeraltından geldi onlar turuncu renkte çizgisi var mı dikkat etmedim direklere daha vermediler sağlayicilar ev içine karışmıyor galiba
Çeken Türk Telekom ise modemi kuracağınız yere kadar fiber kablosunu çekerler. Çekmezlerse de kabloyu ve muhafaza oluğunu belirli ölçüde size bırakıp giderler.

Turuncu kablolar ne oluyor tam olarak?
Fiber kabloları oluyor, tüpler içinde çoklanarak her binaya bir adet gönderiliyor ve bina içlerinde OBK'ler ile dağıtılıyor. Tabi köy binalarına FTTH kurulumu yapacaklarını düşünürsek. Havai yoldan pek fiber kablosu geçirmezler ama geçirdikleri de oluyor.

Bu arada merkeze müdürlüğe gidip ön talepte bulunun, o yapılandırmanın dairenize kadar hazırlanması gerek. Ardından gider farklı firmadan başvurunuzu yaparsınız. Aksi halde komşunuza kurup giderler, sizde öyle ortada kalırsınız. Eğer gerçekten fiber getiriliyorsa da inanın çok şanslısınız. Ben Denizli hükumet konağı gibi bir binanın yanında oturmama rağmen, yanımda fiber ssid'ler cirit atmasına rağmen neredeyse üç senede internete kavuştum. Türk Telekom kullanmam ben falan da demeyin, bırakın kursunlar. Taahhütünüz bitince geçersiniz farklı firmaya.

Son düzenleme:
Arkadaşlar Fiber sadece yer altından çekilmez :D Türk Telekom'un ve TurkNet'in kullandığı havai fiber var. Direğe OFDK takılır ve gümüş-siyah Fiber Optik kablolar takılır. Benim evimde de bu var şu an

@Canepe fiberi hakettik bence en son 2011-15 arası internet vardı 125 KB indirme ile zaten senenin 1-2 ayı arıza ile geçerdi.gibirnet canlı desteğe sordum müstakil binalarda direkten eve kadar ulaştırılır iç tesisat aboneye ait dedi

Son düzenleme:
@Canepe fiberi hakettik bence en son 2011-15 arası internet vardı 125 KB indirme ile zaten senenin 1-2 ayı arıza ile geçerdi.gibirnet canlı desteğe sordum müstakil binalarda direkten eve kadar ulaştırılır iç tesisat aboneye ait dedi
Hocam kırsal alanda bırakın Turk Telekom sizinle ilgilensin, onların müşterisi olun gerekirse bir abonelik dönemi. Onların müşterisi olmanız en azından bir sene her şeyle ilgilenmeleri demektir. Ama siz şimdiden farklı firmaya geçiş yapacağım vs. derseniz ilgilenmeyeceklerdir. Ben bunu yaşadım, hatta Fiber aktif olunca yaptıkları ön talebi iptal ettirince tamamen dikte etmeleri sonucu portlarımı kapatmışlardı.

Bence fazla kurcalamadan bırakın onların paketlerinden biriyle internetinizi aktif ettirin. İlerleyen dönemde zaten bol bol ISS değiştirme şansı yakalayacaksınız.

Gibirnet tesisat aboneye ait demiş ancak Türk Telekom taşeronları ile gerekirse evinizin salonuna kadar o OBK kablosunu getirirler.

Köy ve fiber? Fiber yer altından geliyor yanlışım yoksa. Size gelen VDSL olmasın? Siyah kablolarla direkler aracılığıyla getirmişlerdir.
Direğe dağıtıcı kutu koyarlar. Başvuru yaptıktan sonra ekipler gelip evinize kadar kablolamasını yaparlar sanırım.

Gelemez olayı yok. Yeter ki planlama olsun. Şahsen köy yerinde yaşıyorum tabii özel çektirdim. Ama olmaz diye bir şey yok.1000/50 kullanıyorum.