Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Uyuyan Sincap

Üstün
Tipleri ve kasaları dışında ses anlamında farkları nedir.

@Lexix @gen2 @adios Hocalarım rica etsem bir 2 dk yardım eder misiniz? Bunların farkı ne ses olarak?

Son düzenleme:
Çözüm
Daha önce Kozmos marka bir gitarı hiç çalmadım ama genel bir yorum yapayım. Şimdi, KLP-SPCLII-BK’nin ağaç yapısına bakarsak, bu gitarın gövdesi kavak ağacından yapılmış. Kavak ağacı, genelde daha hafif ve yumuşak tonlar verir, yani o yoğun ve dolgun sesleri çok fazla bekleme. Baslar biraz daha belirgin ama çok derin, güçlü basslar çıkmaz. Kısacası, bu gitar rock veya metal gibi sert ve güçlü tonlar isteyenler için daha uygun. Yani distorsiyonlu seslerde gerçekten güzel iş çıkarır ama temiz tonlarda o kadar parlaklık, netlik beklememek lazım.

Diğer tarafta, KST-57RS-GMN-VWH, ıhlamur ağacından yapılmış. Ihlamur ağacı daha dengeli bir ton sunar, yani ses çok fazla tıkırtılı ya da çok pürüzlü olmaz. Tizler daha belirgin ve yüksek frekanslar daha net duyulabilir. Bu da ona hem temiz tonlar hem de distorsiyonlu tonlar arasında rahatça geçiş yapabilme imkanı verir. Eğer farklı tarzları çalmayı seviyorsan, mesela bir anda temiz ton alıp sonra sert distortion’a geçmek istiyorsan, bu gitar daha esnek. Tonlar daha doğal ve dengeli oluyor.

Yani özetle, KLP-SPCLII-BK, kavak ağacı sayesinde daha sıcak ve dolgun tonlar veriyor ama o parlak, net tiz sesleri pek bulamazsın. KST-57RS-GMN-VWH ise ıhlamur ağacıyla dengeli, doğal bir ton sunuyor ve ton yelpazesi açısından daha esnek. Hangi gitarın daha iyi olduğu, aslında hangi tarzda çaldığınıza ve ne tür tonlar aradığınıza bağlı.
Tipleri ve kasaları dışında ses anlamında farkları nedir?

@Lexix @gen2 @adios Hocalarım rica etsem bir 2 dk yardım eder misiniz? Bunların farkı ne ses olarak?

Ihlamur daha sıcak tonlar verir midler ve tizler belirgindir ayni zamanda tabii farkli manyetik tipleriyle karakter iyice degisebilir. Ancak bu seviyedeki gitarlarda sen calim rahatligina oncelik vermelisin gibi geliyor bana. Hangisinin sapi eline daha uygun gelirse onu al bence. Elinle denemedigin gitari alma pisman olabilirsin.

Daha önce Kozmos marka bir gitarı hiç çalmadım ama genel bir yorum yapayım. Şimdi, KLP-SPCLII-BK’nin ağaç yapısına bakarsak, bu gitarın gövdesi kavak ağacından yapılmış. Kavak ağacı, genelde daha hafif ve yumuşak tonlar verir, yani o yoğun ve dolgun sesleri çok fazla bekleme. Baslar biraz daha belirgin ama çok derin, güçlü basslar çıkmaz. Kısacası, bu gitar rock veya metal gibi sert ve güçlü tonlar isteyenler için daha uygun. Yani distorsiyonlu seslerde gerçekten güzel iş çıkarır ama temiz tonlarda o kadar parlaklık, netlik beklememek lazım.

Diğer tarafta, KST-57RS-GMN-VWH, ıhlamur ağacından yapılmış. Ihlamur ağacı daha dengeli bir ton sunar, yani ses çok fazla tıkırtılı ya da çok pürüzlü olmaz. Tizler daha belirgin ve yüksek frekanslar daha net duyulabilir. Bu da ona hem temiz tonlar hem de distorsiyonlu tonlar arasında rahatça geçiş yapabilme imkanı verir. Eğer farklı tarzları çalmayı seviyorsan, mesela bir anda temiz ton alıp sonra sert distortion’a geçmek istiyorsan, bu gitar daha esnek. Tonlar daha doğal ve dengeli oluyor.

Yani özetle, KLP-SPCLII-BK, kavak ağacı sayesinde daha sıcak ve dolgun tonlar veriyor ama o parlak, net tiz sesleri pek bulamazsın. KST-57RS-GMN-VWH ise ıhlamur ağacıyla dengeli, doğal bir ton sunuyor ve ton yelpazesi açısından daha esnek. Hangi gitarın daha iyi olduğu, aslında hangi tarzda çaldığınıza ve ne tür tonlar aradığınıza bağlı.

Çözüm
Daha önce Kozmos marka bir gitarı hiç çalmadım ama genel bir yorum yapayım. Şimdi, KLP-SPCLII-BK'nin ağaç yapısına bakarsak, bu gitarın gövdesi kavak ağacından yapılmış. Kavak ağacı, genelde daha hafif ve yumuşak tonlar verir, yani o yoğun ve dolgun sesleri çok fazla bekleme. Baslar biraz daha belirgin ama çok derin, güçlü basslar çıkmaz. Kısacası, bu gitar rock veya metal gibi sert ve güçlü tonlar isteyenler için daha uygun. Yani distorsiyonlu seslerde gerçekten güzel iş çıkarır ama temiz tonlarda o kadar parlaklık, netlik beklememek lazım.

Diğer tarafta, KST-57RS-GMN-VWH, ıhlamur ağacından yapılmış. Ihlamur ağacı daha dengeli bir ton sunar, yani ses çok fazla tıkırtılı ya da çok pürüzlü olmaz. Tizler daha belirgin ve yüksek frekanslar daha net duyulabilir. Bu da ona hem temiz tonlar hem de distorsiyonlu tonlar arasında rahatça geçiş yapabilme imkanı verir. Eğer farklı tarzları çalmayı seviyorsan, mesela bir anda temiz ton alıp sonra sert Distortion'a geçmek istiyorsan, bu gitar daha esnek. Tonlar daha doğal ve dengeli oluyor.

Genel müzikleri elektro ile çalmak istiyorum. Mesela fikrimin ince gülü, kendine iyi bak, evleniyormuşsun bugün, Müslüm Gürses. Bazen Metallica'dan enter sandman veya Nothing Else Matters çalabilirim. Öyle ağır metal sevdam yok. Sadece normal ses istiyorum. Sanırım bunlar tiz olarak geçiyor ben tiz ses istiyorum.

Şunun gibi ses verebilir mi strat olan ıhlamur ağacı kozmos? Bu sesi verebilirse ıhlamur ağacı olan versiyonu alacağım.

Şunun gibi ses verebilir mi strat olan ıhlamur ağacı kozmos? Bu sesi verebilirse ıhlamur ağacı olan versiyonu alacağım.
Aynı sese benzer ses alırsın ama kalitesi olarak bir şey diyemem. Bence de sizin için HSS daha iyi olur diye düşünüyorum. Duruma göre istediğiniz tonları ayarlarsınız.