Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yeniçocuk

Üstün
Yer
Orodruin
Merhaba,

KPSS Lisans sınavına girdim. Sınavdan sonra soruları kontrol ettiğimde genel kültür bölümünde 7-8 yanlışım olması gerekirken sonuç ekranında 17 yanlış görünüyor.

Herhangi bir kaydırma yapmadığımdan eminim. Bu nedenle yanlış hesaplama veya optik okuma hatası olabileceğini düşünüyorum.

Cevaplarımı ve optik formumu tekrar görebilme imkânım var mı? KPSS Lisans sınav sonucuna veya optik okumaya nasıl itiraz edebilirim?

Çözüm
KPSS Lisans kılavuzunda şu şekilde belirtilmiş:

"Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, ÖSYM tarafından sonuçların elektronik ortamdaaçıklanmasından sonraki ilk 10 gün içerisinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere)Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdır."

"Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Halkbank Ankara Kurumsal Şubesi TR400001 2009 4520 0044 0002 07 numaralı hesabına gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerineeklemeleri gerekmektedir"

Ücret olarak ise kesin bir bilgi bulamadım. 444 67 96 numaralı hattı arayarak direkt ÖSYM İletişim Merkezinden ücret konusunda bilgi almalısınız.

Doldurmanız ve ÖSYM'ye vermeniz gereken dilekçe:

"Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, ÖSYM tarafından sonuçların elektronik ortamdaaçıklanmasından sonraki ilk 10 gün içerisinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere)Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdır."

"Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Halkbank Ankara Kurumsal Şubesi TR400001 2009 4520 0044 0002 07 numaralı hesabına gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerineeklemeleri gerekmektedir"

Ücret olarak ise kesin bir bilgi bulamadım. 444 67 96 numaralı hattı arayarak direkt ÖSYM İletişim Merkezinden ücret konusunda bilgi almalısınız.

Çözüm

Bunu kargo ile göndermem gerekiyor, değil mi? Elektronik ortamdan gönderilmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İadeli taahhütlü posta ile gönderirseniz, ilerleyen süreçlerde hukuki olarak hakkınızı aramanızda işinizi kolaylaştırır, ödeme dekontunuzu da ek olarak göndermenizde fayda var.

Kılavuzu ve hattı aradım dekontu istediğini belirtmişler. Yarın göndereceğim sonuç açıklandıktan sonra 1 gün sonra gönderin yazıyor kılavuzda. Mümkün değil yani 17 yanlış olması mutlaka hata var.