KPSS Ön Lisans, Lisans'tan daha zordu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ProfTech
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 75
  • Etiketler Etiketler
    kpss
Çıkan soruları bir bir çözmüştüm 1 ay önce. Bugün Ön Lisans'a girdim, o Türkçe soruları neydi öyle? Okuduğumu anlayamadım. Çok berbat bir net bekliyorum. Çözdüğüm 6 Matematik sorusu büyük ihtimal yanlış. Son 10 dakika kala 6 Matematik sorusu çözmeye çalıştım, sanırım hızlıca çözdüğüm için yanlışlar. İzlediğim bir kanal ilk 2 sorusunu çözdü ve yanlış, gerisini kontrol etmek istemedim.

Kısacası Türkçe için boşuna kendimi yırtmışım, dil bilgisi diye. Roman açıp okusam daha kârlı çıkardım. Son gün 240 soru çözdüm, çözmez olaydım, keşke 1 hafta önceden bıraksaydım çalışmayı.

Neyse, benim kötü geçti tamamen heyecan ve hayat şartları gereği evde deliyle yaşıyorum, uykumu alamadım, stresli stresli girdim sınava. Çok şey yazardım fakat gerek yok. Sizlerle paylaşmak istedim. Sosyali KPSS için bırakmıştım, keşke bırakmasaydım, en azından burada vakit harcarken ailemin saçmalıklarından uzaklaşıyordum. Neyse, artık Antalya'da kalacak yerli bir iş buldum, anlaşabilirsem gideceğim, büyük ihtimal bu hafta.

Sizlerde durumlar nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki sınavı da görmüş birisi olarak bence Lisans KPSS'den zor değildi hatta yanından bile geçemez.

Türkçe zor değildi, gayet yapılabilecek sorular vardı. Yorum yapma kabiliyeti olan herkesin kolaylıkla erişebileceğini düşünüyorum. Sözel Mantık da kolaydı.

Matematik kısmında Geometri'ye hiç bakmadım ondan yorum yapmayacağım ancak Matematik olarak kolaydı. İlk 7 soru zaten temelden de temeldi. Belki karekök sorusu zorlayabilir, o da belki.

Bence çalışma stratejinizi yanlış kurmuş ya da sınav süresinde psikolojik olarak kendinizi yönetemediniz. Lisans KPSS'den zor demek... Bilmiyorum. Yeni nesil soru bile yoktu sınavda.

Gerçekten zor geldi bana. Herhâlde ben KPSS Lisans'a göre çalıştım, bilemiyorum. O yorum yapmadan gelecek zaten netler fakat okurken çok yordu beni.

Sınava Genel Kültür ile başlamıştım. En basit ilk soruyu heyecandan yanlış yaptım. Baba İshak İsyanı ile Babıali Olayı'nı karıştırıp işaretledim. İlk sorunun cevabı Malazgirt'ti; Büyük Selçuklu Savaşı'nı ilgilendiren bir soruydu.

Türkçe'ye çok zaman ayırdım, herhâlde 45-50 dakika gitmiştir. Mantık sorularını da yaptığımı düşünüyorum ama Lisans'takinden daha karmaşık geldi bana.

Kendi konumda sınav hakkında yorum yaptım ama yine de özet geçmek gerekirse; Ön Lisans KPSS, kesinlikle çalışmayanlar için zordu.

Türkçe uzundu ancak yapılması kolaydı. Tarih'te kesinlikle kazık sorular vardı ve mantık kurmaya dayalıydı. Coğrafya ezber ve harita bilgisi istiyordu. Vatandaşlık'ta sadece iki soru detay istiyordu, geri kalanı mantıkla halledilebilecek şeylerdi.

Güncel Bilgiler ise tamamen rastgele genel kültür diyebilirim. Yani muhtemelen sadece birkaç soruyu mantıkla çözebilirdiniz.

Genel olarak biraz ortalamanın üstünde bir sınavdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
GK kismindan 50-52 net bekliyorum 59 sorudan.

Son düzenleme:
Hocam, ben kendime genel olarak yaptığım sorular içerisinde 15 ila 20 yanlış hakkı tanıdım çünkü ne olur ne olmaz, çok yüksek beklentiye girmemek iyi olur benim açımdan.
Hocam ne desen haklisin. Ben hayatimda ilk defa bir sinava calistim onada yanlis calistim. Turkce-Matematik agirlikli calismaliydim. Tarih-Cografya gunluk yarim saat bakacan o kadar yeterli. Türkçeye bir dahaki sefere sadece Roman okuyarak caliscam. Dil bilgisi basit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…