Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yiğidowski

Üstün
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
YKS'ye girdim ama sonuç pek iyi değil. Ama yine de bir üniversiteye gitmek istiyorum mezuna kalma şansım yok. Ya da KPSS ortaöğretim sınavına girmek istiyorum. Yarın bitiyormuş başvurular en azından denemek istiyorum denemekten zarar gelmez. Ama herhangi bir belge falan lazım mı? Direk de uygulama üzerinden başvuru yapabiliyor muyum? Ve başvuru yapınca YKS tercihleri için sorun olmaz değil mi? Ben üniversiteye gidince oradan iyi bir puan alsam sorunsuz şekilde memur falan olabiliyor muyum?

Çözüm
Herhangi istenen bir belge yok. Direkt AİS üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Ardından sınav ücretini yatırmanız gerekecek. Ortak bir ATM'den kolaylıkla yatırabilirsiniz. Başvuru yaptığınız taktirde YKS için de bir problem olmaz. Okula devam ettiğiniz süreçte KPSS'yi kazanırsanız, aynı anda okuyup çalışabilirsiniz de. Memur olabilirsiniz yani. Fakat işten izin almanız gerekecektir derslere gitmeniz için.
Herhangi istenen bir belge yok. Direkt AİS üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Ardından sınav ücretini yatırmanız gerekecek. Ortak bir ATM'den kolaylıkla yatırabilirsiniz. Başvuru yaptığınız taktirde YKS için de bir problem olmaz. Okula devam ettiğiniz süreçte KPSS'yi kazanırsanız, aynı anda okuyup çalışabilirsiniz de. Memur olabilirsiniz yani. Fakat işten izin almanız gerekecektir derslere gitmeniz için.

Çözüm
Peki en üstteki yeri işaretlemem gerekiyor mu? Merkeze dilekçe gönderme falan diyor.Ve aşağıda kamu kurumunda çalışma durumu diyor orada çalışmıyor diye bir seçenek yok. Boş mu bırakacağım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-07-29-11-14-18-154-edit_tr.gov.osym.ais.android.webp
    Screenshot_2024-07-29-11-14-18-154-edit_tr.gov.osym.ais.android.webp
    741,4 KB · Görüntüleme: 71
Peki en üstteki yeri işaretlemem gerekiyor mu? Merkeze dilekçe gönderme falan diyor.Ve aşağıda kamu kurumunda çalışma durumu diyor orada çalışmıyor diye bir seçenek yok. Boş mu bırakacağım?
2527 numaralı madde diyor ki: 2527 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğine göre; çalışma izni verilen Türk soylu yabancılar, Türk vatandaşlarına saklı tutulan doktorluk, hemşirelik, avukatlık, mühendislik gibi hizmetleri serbestçe yapabilirler, memur olabilirler.

Yani bu maddenin sizle bir alakası yok, boş bırakınız.