Sağ olasin. O halde görünce o zamanki kız arkadaşımdan bile ayrılmıştım, hayattan koptugum bir dönemdi, toparlamam pek kolay olmadı. Herkes kendine göre yasiyor bir şeyler değil mi?

Kesinlikle öyle hocam. Hani derler ya; senin derdin dert midir benim derdim yanında diye. Herkesin kendine göre sıkıntısı var.

Belirli bir dönemler benzer olaylar yaşamıştım. Zaman her şeyin ilacı diyorlar ama bunlara pek ilaç olamadı.

Neyse. Cenaze törenine döndürdük burayı. Attığınız müzikler de güzel hocam. Aynı tarzda müzik dinleyen ve düşüncelerini paylaşan insan bulmak zor. Bu forumda bazılar ve siz bunlardan birisiniz. :)

@Algos Evet başı benziyormuş, beğendim güzel. Ağlayacağım şimdi günün ortasında, adamin konusunu ağlama yerine çevireceğiz.

Sorun değil, amaç da bu. Bu konuda insanlar benim gibi içimi dökebilsin istedim. Yöneticiyiz diye duygusuzuz sananlar oluyordu, en azından bu düşünceyi de silelim.

Ben de bu şarkıyı her gün beraber dinlediğim, bana bu şarkıyı tanıtan dostumu geride bırakmak zorunda kaldım. Artık arkadaş değiliz fakat belki de doğru olan buymuş diyorum, asla benim kötülüğümü düşünecek kararlar almadığını bildiğimden ötürü en azından içim rahat. Benim farkında olmadığım fakat onun fark ettiği ve bu yüzden dostluğu bitirmemiz gerektiğine inanıyorum/inanmak istiyorum. E tabii ki kolay olmadı, olmayacak da. Her ikimiz için de... Fakat şunu biliyorum ki bu kadar çalışıp didindiysek hep bir geleceğimiz olması için ve şu an ikimizin de birbirimiz için istediği hedeflere emin adımlarla ilerliyoruzdur. En azından ben öyleyim, hep gelecekte başarmak istediğim şeyleri başardım artık ve onun da başaracağına inancım tam. Konunun ana mesajında zaten bahsetmiştim sürekli beraber dinlediğimizi kendisiyle, artık en mutlu anlarımda da tek dinliyorum en mutsuz anlarımda da. İlginç bir duygu yükü yükledim kendime, artık ben de anlayamıyorum. Tek bildiğim bir gün gerçekten tekrar bir şekilde yine karşılaşacağımız ve o gün sadece birer eski dost, belki yeniden iki arkadaş olacağımız. Çocukluğa lüzum yok neticede, belki bu defa sadece her şeyin ilacı zamandır deyip zamana bıraktım.

Bu bölümü izlerken gözlerim dolmuştu hatta birkaç damla gözyaşı döktüm. Şu an siz attınız da yine birçok anılarım depreşti, beraber yaptığımız veya yapmayı planladığımız onca şey gözümün önünden bir film şeridiymiş gibi geçti. Sanırım geçmişimle henüz tam anlamda barışık değilim, şu an bunun farkına vardım. Tek temennim ben ve eski dostum dahil olmak üzere herkes hayatını umarım en iyi şekilde yaşar. Bunu hep derim, tüm insanlık için olabilecek en iyi şeyi isterim. Ne yaşanmış olursa yaşansın eski en yakınım için olabilecek en iyi şeyi de isteriz bu doğrultuda :)

Yöneticiyiz diye duygusuzuz sananlar oluyordu, en azından bu düşünceyi de silelim.

Kim demiş ise yanlış demiş.

Bu arkadaş konusunda da anladığım kadari ile ortak noktası olan insanlar çok. Ben de elde olmayan sebeplerden ötürü 3 arkadaşımı kaybettim. Kaybettim derken yani dostluğumuzu ayırmak zorunda kaldık.

Birisinin abisi, 2 kişiyi öldürdü mesela ve doğduğu ve memleketi olan bir yerden taşınmak zorunda kaldılar. Hayatta en çok koyan şeylerden bir tanesi odur mesela. Sonrasında ise eskisi kadar konuşmadık, en sonunda da ayrıldı yollar tamamem.

Mesafler bazen her şeyi silip atıyor. Bu bir tane örnek mesela. Tabii ki neler yaşadığımız ve beraber geçirdiğimiz zamanları anlatacak değilim ama özet ve anlaşılır olması açısından diyeyim dedim.

@1538 Benden sana gelsin bu: (00:56. - 01.36)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun değil, amaç da bu. Bu konuda insanlar benim gibi içimi dökebilsin istedim. Yöneticiyiz diye duygusuzuz sananlar oluyordu, en azından bu düşünceyi de silelim.

Ben de bu şarkıyı her gün beraber dinlediğim, bana bu şarkıyı tanıtan dostumu geride bırakmak zorunda kaldım. Artık arkadaş değiliz fakat belki de doğru olan buymuş diyorum, asla benim kötülüğümü düşünecek kararlar almadığını bildiğimden ötürü en azından içim rahat. Benim farkında olmadığım fakat onun fark ettiği ve bu yüzden dostluğu bitirmemiz gerektiğine inanıyorum/inanmak istiyorum. E tabii ki kolay olmadı, olmayacak da. Her ikimiz için de... Fakat şunu biliyorum ki bu kadar çalışıp didindiysek hep bir geleceğimiz olması için ve şu an ikimizin de birbirimiz için istediği hedeflere emin adımlarla ilerliyoruzdur. En azından ben öyleyim, hep gelecekte başarmak istediğim şeyleri başardım artık ve onun da başaracağına inancım tam. Konunun ana mesajında zaten bahsetmiştim sürekli beraber dinlediğimizi kendisiyle, artık en mutlu anlarımda da tek dinliyorum en mutsuz anlarımda da. İlginç bir duygu yükü yükledim kendime, artık ben de anlayamıyorum. Tek bildiğim bir gün gerçekten tekrar bir şekilde yine karşılaşacağımız ve o gün sadece birer eski dost, belki yeniden iki arkadaş olacağımız. Çocukluğa lüzum yok neticede, belki bu defa sadece her şeyin ilacı zamandır deyip zamana bıraktım.
Mesajını okurken içtenlikle hissettiklerini hissettim, içinde bulunduğun süreci zamanında yaşamış olmamdan anlıyorum. Çocuklukla hiçbir alakası yok, durumu kabullenmen/tek taraflı anlatmaman vs. olgunluğunun ve güçlü bir karakterinin olduğu göstergesi bana kalırsa. Siz beraber çok güzel bir bağ kurmuşsunuz, yazıları okuyarak bile birbirinize verdiğiniz değeri anlayabiliyorum. Kolay bir karar değil, yaşadığınız güzel anıları hatırlamak, hele bu kadar değer verdiğin biriyse asla kolay olmuyor. Dünyanın ağası olsa bile herkesin bir sıkıntısı oluyor. İlişkilerine de önem veren birisin belli ki öyle diyenlerden daha duygulu olduğuna yemin edebilirim, dediğin gibi belki de zamanla tekrar karşılaşacak ve bir araya geleceksiniz. Hiçbir şey imkansız değil ben bunu öğrendim. Her şeyin bir çözümü var.
Yaşamış olduğum dediğim kişiyle, geçen sene tekrar bir araya geldim ve tamamen tesadüf eseri, arada hala konuşmaya devam ediyor ve takipleşiyoruz. Hayat bir yerden karşına çıkarıyor, çekim yasası illa ki devreye giriyor bir noktada. Bu inancı korumak çok önemli. Ki; aradan zaman geçmiş ama hala tazeymiş gibi buradan ben hissettim. Bu duruma imrenmedim desem de yalan olur, yapılan veya yapıldığı düşünülen hata her neyse, bu anlayışlılık ve karşılıklı saygı olduğu sürece önemsiz. Açık konuşayım benim anlattığım kişi uğraşmama değmedi mesela, bazı şeyler eskisi gibi olmamıştı çünkü, bazen ben mi acaba çok anlam yükledim diyorum.
Zaman geçince ikiniz için de tekrar güzel günler yaşayacağınıza inanıyorum. Olmasa dahi hala görüşmüyor/konuşmuyor olmanız sıkıntı değil, en azından birinin aklında olacaksın daima, güzel anılarla yaşamak, bu da bir şeydir. Hayatını kaybetti dediğim, kendi dostumla kim bilir belki çok daha güzel anılar yaşayacaktık, bu durumun üstesinden yaşadığımız günleri, geçirdiğimiz zamanları, güzel anılarımızı hatırlayarak üstesinden geliyorum ve iyi geliyor... Hiç değilse biriktirdiğiniz güzel anıları hatırla ve ileriye bak... Umarım ikiniz için de hayırlısı neyse o olur. Dediğin gibi şu an zamana bırakıp ve her şeyin kendi akışında gitmesine izin vermeye devam et, belki de bu sefer çok daha iyi bir bağınız olacak ve daha güçlü bir ilişkiniz olacak. Ben de fena duygusallığa bağladım, yazarken yaş gelmedi desem yalan olur, hayat işte, daamn.

Bu bölümü izlerken gözlerim dolmuştu hatta birkaç damla gözyaşı döktüm. Şu an siz attınız da yine birçok anılarım depreşti, beraber yaptığımız veya yapmayı planladığımız onca şey gözümün önünden bir film şeridiymiş gibi geçti. Sanırım geçmişimle henüz tam anlamda barışık değilim, şu an bunun farkına vardım. Tek temennim ben ve eski dostum dahil olmak üzere herkes hayatını umarım en iyi şekilde yaşar. Bunu hep derim, tüm insanlık için olabilecek en iyi şeyi isterim. Ne yaşanmış olursa yaşansın eski en yakınım için olabilecek en iyi şeyi de isteriz bu doğrultuda :)
Bu müziği de manyak bir şey ama, fena dizi Doctor Who çok severim. :)
Mantıken bu gibi iyi dileklerde bulunup ilerlemek doğru ama robot da değiliz insanız, yeri geliyor ve duygusal oluyoruz, sosyal de bir canlıyız duygularımız hayatımızda önemli rol oynuyor. Olumlu veya olumsuz, yaşadığımız her olaydan ders alıyor ve tecrübe ediniyor, yeni dostluklarda bu hataları tekrarlamıyoruz. Bazen bazıları hayatımızda hep kalmıyor maalesef, keşke kalsalar ancak ''hayat kısa, kuşlar uçuyor.''
Bu süreçte asla farkında olmuyoruz, hiç de kolay olmuyor ama... Dediğin gibi, zaman; ''it get easier:''

@1538 Benden sana gelsin bu: (00:56. - 01.36)

Heeeeeeh dokunsalar patlayacaktım tam oldu. 😅

Benden de ikinize bu gelsin:

Karanlıklar içindeki gizli kahraman Batman. Bu müzik bana fena umut veriyor, değerini bilin gizli dinlediğim şeyler bunlar. :)

Son düzenleme:
Hem mutluluk veriyor ama öyle neşeli değil, hem bir şeyler başarmışlığın veya başarabileceğinin verdiği bir hüzün veriyor. Mutluluktan ağlamak gibi. Bence bu his daha güzel.

Konuyu gördüm ve hatrıma geldi o geçmiş sıkıntıların tümü. O zamanlar aram kötüydü kendisiyle, şimdi beraber iş kurduk para kazanıyoruz. Hayatın birini nereden nerelere getireceği asla belli olmuyor. İyi ki varsın can dostum.

Ayrıca Krobak hâlâ en zor zamanlarımda kulaklarımda çınlar. Herkese öneririm, dinleyin dinlettirin bu şarkıyı :D

Son düzenleme: