Videosunu inceledim, renkler cidden çok güzel fakat oyun testi kısmına bakarsanız ekran oldukça mat duruyor. Enteresan gerçekten. Acaba gündüz mü çekilmiş ondan mı öyle duruyor anlayamadım.

Kıyaslayabilmeniz için bendeki AOC Q27G4ZR'nin videosunu da paylaşacağım. Şahsi fikrim YouTube videosu testlerinde KTC renkleri daha canlı fakat oyun testlerinde AOC daha başarılı. Her ikisinde de CS2 oynandığı kısmı inceleyip farkı gözlemleyebilirsiniz.

Videolar ve kameralar yanıltıcı. Test sonuçları doğru olan. Bu tarz monitörlerde kullanılan kaplama standart olur (%95)

@Enver Paşa, kontrast olarak G65B, renk gamutu olarak bu konudaki monitor daha iyi. Biraz tercih meselesine kaliyor o is. Ben G65B alirdim yine. Daha doygun renklerdense daha iyi siyah performansi bana gore daha onemli. Kontrast olmayinca doygunluk da cazip gelmiyor. Kontrast yuksekligi, icerik tuketimi amacli kullanilacak senaryoda daha iyi sonuc veriyor.

@Enver Paşa, kontrast olarak G65B, renk gamutu olarak bu konudaki monitor daha iyi. Biraz tercih meselesine kaliyor o is. Ben G65B alirdim yine. Daha doygun renklerdense daha iyi siyah performansi bana gore daha onemli. Kontrast olmayinca doygunluk da cazip gelmiyor. Kontrast yuksekligi, icerik tuketimi amacli kullanilacak senaryoda daha iyi sonuc veriyor.
Siyah performansı bana göre de daha önemli hocam. Yine de hem 320 Hz, hem de daha ucuz fiyat olması aklımı çelmedi değil. G65B'i de 1 saat önce teslim ettiler bu arada.

Siyah performansı bana göre de daha önemli hocam. Yine de hem 320 Hz, hem de daha ucuz fiyat olması aklımı çelmedi değil. G65B'i de 1 saat önce teslim ettiler bu arada.
G65B bence de güzel bir monitör fakat rekabetçi ağırlıklı oynuyorsan insan biraz daha canlı renkler görmek istiyor. G65B bana göre hafif sarımsı ve soluk. Mesela onda dizi film izlemek, Dead by Daylight oynamak çok keyifli olur. Malum bu tip durumlarda kontrast önem arz ediyor. Aslında varya bütçe ve yer olacak hem IPS hem de VA bir monitör alacaksın. Ya da durumun iyi olacak direkt OLED alıp geçeceksin. :D

@SunseTTime, sarimsiligin sebebi color temperature. Solukluk konusuna yorum yapamam cunku neye gore soluk dedigine gore degisir.
Teknik olarak nasıl açıklanır bilemiyorum fakat izlerken bir şeyler eksikmiş gibi hissettiriyor ekran. IPS'lerde gördüğüm canlılık sanki yokmuş, solukmuş gibi geliyor. Baktığında renk gamutu falan yüksek bir ürün ama benim gözüme hitap edemedi bu konuda.