Xen0nium

Uzman
Yer
Malatya
Laptop ile monitör kullanıyorum. HDMI ile bağlı fakat taktığım anda no signal hatası alıp güç tasarrufuna geçiyor. Ayrıca pil tasarrufu olsun diye sadece monitörde göstermeye ayarladım taktığım anda laptop ekranı da gidiyor, ayarı değiştiremiyorum. Bir kere daha olmuştu laptopun HDMI girişine üfleyerek çözdüm fakat oda yaramıyor. Model KTC H25T7

Kabloları tak çıkar yaptım şimdi direkt no signal oluyor. Laptop ekranı açık.

Ayrıca yanlışlıkla güç kablosunu çekmiş olabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop ile monitör kullanıyorum. HDMI ile bağlı fakat taktığım anda no signal hatası alıp güç tasarrufuna geçiyor. Ayrıca pil tasarrufu olsun diye sadece monitörde göstermeye ayarladım taktığım anda laptop ekranı da gidiyor, ayarı değiştiremiyorum. Bir kere daha olmuştu laptopun HDMI girişine üfleyerek çözdüm fakat oda yaramıyor. Model KTC H25T7

Kabloları tak çıkar yaptım şimdi direkt no signal oluyor. Laptop ekranı açık.

Ayrıca yanlışlıkla güç kablosunu çekmiş olabilirim.
Aşağıda, "KTC H25T7 No signal hatası" problemi için izleyebileceğiniz adımları sıraladım:

1. Kabloları Kontrol Et:
- HDMI kablonuzun her iki ucunun (monitör ve laptop üzerindeki) tam olarak yerleştiğinden emin olun.
- Kablonun fiziksel olarak hasar görüp görmediğini kontrol edin.

2. Farklı HDMI Portu veya Kablo Deneyin:
- Eğer monitörünüzde birden fazla HDMI girişi varsa, diğer bir portu deneyin.
- Mümkünse başka bir HDMI kablosu kullanarak bağlantıyı test edin.

3. Monitör Ayarlarını Kontrol Edin:
- Monitörü açın ve menü ayarlarından doğru giriş kaynağının (HDMI) seçildiğinden emin olun.
- Eğer monitörde bir "kaynak" seçme işlemi varsa, doğru HDMI portunu seçin.

4. Laptopu Yeniden Başlatın:
- Laptopunuzu kapatın ve ardından yeniden başlatın.
- Yeniden açılırken, monitör açık ve doğru giriş kaynağı seçili olmalıdır.

5. Ekran Çiftleme veya Yansıtma Ayarları:
- Windows'ta "Windows tuşu + P" tuşlarına basarak ekran yansıtma seçeneklerini açın.
- "Tek ekran" veya "Yalnızca ikinci ekran" seçeneklerinden birini seçin.

6. Güç Tasarrufu ve Enerji Ayarları:
- Laptopun güç ayarlarını kontrol edin ve enerji tasarrufu modlarından çıkmayı deneyin.
- "Aygıt Yöneticisi"ni açarak ekran kartınızı güncelleyip güncellemediğini kontrol edin.

7. BIOS Ayarları:
- Bilgisayarınızı açarken BIOS'a girerek (genellikle F2 veya Del tuşlarıyla) HDMI çıkışının etkin olduğunu kontrol edin.

8. Harici Ekranı Başka Bir Cihazda Test Edin:
- Monitörü başka bir bilgisayar veya laptop ile test edin. Eşleşirse, sorun laptopta değil monitörde olabilir.

9. Son Çare: Dış Aygıt Bağlantı Noktalarını Kontrol Edin:
- HDMI bağlantı noktalarında fiziksel bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için laptop ve monitör bağlantı noktalarını inceleyin.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik bilgi almak için Xen0nium ile iletişime geçebilirsiniz.