grancoupe

Yetkin
Yer
Türkiye, İstanbul
Sizce ne almalıyım?

İnanılmaz derecede kararsız kaldım. KTC'ye tam ikna oluyorum, ışık sızması ve ölü piksel yorumları görüyorum. ASUS'a karar veriyorum "TUF Gaming serisi kötü ve kronik problemleri var" tarzı yorumlar görüyorum. En son Gigabyte M27Q3 modelini gördüm. AOC Q27G4ZR almayı da düşündüm fakat ona karşı herkes KTC H27E6'yı övüyor. LG ve Lenovo'nun da 2K & 240 Hz modelleri var.

Tam seçtim derken yeni bir monitör görüyorum. Hepsi birbirine girdi, artık seçemiyorum. Monitör araştırmaktan beynim sulandı.

KTC, ASUS ve Gigabyte'dan açık ara farkla ucuz, tabii ki KTC'nin fiyatı çok daha güzel ama yine de aradaki farka değer ve onlar çok daha kalitelidir diyorsanız onlara yöneleceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce ne almalıyım?

İnanılmaz derecede kararsız kaldım. Ktc'ye tam ikna oluyorum, ışık sızması ve ölü piksel yorumları görüyorum. ASUS'a karar veriyorum "TUF gaming serisi kötü ve kronik problemleri var" tarzı yorumlar görüyorum. En son Gigabyte M27Q3 modelini gördüm. AOC Q27g4zr almayı da düşündüm fakat ona karşı herkes ktc H27e6'yı övüyor. LG ve Lenovo'nun da 2K & 240 Hz modelleri var.

Tam seçtim derken yeni bir monitör görüyorum. Hepsi birbirine girdi, artık seçemiyorum. Monitör araştırmaktan beynim sulandı.

Ktc, ASUS ve Gigabyte'dan açık ara farkla ucuz, tabii ki Ktc'nin fiyatı çok daha güzel ama yine de aradaki farka değer ve onlar çok daha kalitelidir diyorsanız onlara yöneleceğim.

Ben olsam ASUS alırım ya galiba ASUS var şu an elimde 2K 180 Hz modeli ve bayağı memnunum ölü pikselde ışık sorunuda yaşamadım her şeyi çok iyi renklerini de seviyorum ben olsam ASUS TUF alırdım ktc de güzel ama senin tercihin.

Aynı modeller arasında ben de kaldım. Dün N11'den Ktc'yi aldım. Ölü piksel vs. yorumları iyice gözüme batınca bir de dahili hoparlörü olmayınca iptal ettim. Ufaklığın sistem beyaz olduğundan, artık monitörüde beyaz olsun diyerek Philips evnia 27M2N3501PA/00'ı netleştirdik ama daha alamadım çünkü MSI 27 MAG 274qrfw X32 hala aklımda :).
Yapay zekaya sordum Phillips ve AOC neredeyse birebir aynı, panelleri de %99 aynıdır dedi. Gigabyte M27Q3 için de 260Hz ile 300Hz arasındaki farkın çok belirgin olmadığını söyledi. Gigabyte için verilen fazla paranın KVM ve HDMI 2.1 için olduğu yorumunda bulundu.

Beyefendi çoğunlukla GTA 5 ve CoD serisini (rekabetçi değil) oynar.

Biri bizi bu darboğazdan çıkarsın:D.

İade kolaylığını seçerek Amazon'dan Phillips'i aldım.

Son düzenleme:
300 Hz almak mantıklı mı yoksa 2K & 240 Hz olan modellere (LG & Lenovo & AOC) mi yönelsem bilemedim.

KTC'yi öven çok fakat ışık sızması, ghosting ve ölü piksel sorunları olduğunu söyleyen de çok.

AOC ve Philips için de coil whine şikayetleri var.

Sorunsuz iade süreci + taksit için 1.500₺ fazla verip Amazon'dan Prime olarak aldım. Phillips kendi sitelerinde 10.000₺.
Ben de taksitli alacağım da, fiyat kısmını her türlü hallederim. Önemli olan benim için monitör, karar veremiyorum. 300 Hz olan modeller mi yoksa 240 Hz mi onu düşünüyorum, karar versem seçim yapacağım aralarında.

Ben de taksitli alacağım da, fiyat kısmını her türlü hallederim. Önemli olan benim için monitör, karar veremiyorum. 300 Hz olan modeller mi yoksa 240 Hz mi onu düşünüyorum, karar versem seçim yapacağım aralarında.

Ben de çok araştırdım o kısmı, 300Hz çok rekabetçi oyun oynamıyorsan gereksiz. Ki aralarındaki fark kolay kolay anlaşılabilir değilmiş. Bence 300Hz bir model seçersen yanında ne gibi artıları ile geliyor ona göre değerlendir. Gigabyte'ı da bayağı ciddi (Kendim de M32Q kullanıyorum) düşündüm sırf KVM için ama ufaklık monitör kolu ile kullanacağı için KVM'nin bir anlamı kalmadı.

Ben de çok araştırdım o kısmı, 300Hz çok rekabetçi oyun oynamıyorsan gereksiz. Ki aralarındaki fark kolay kolay anlaşılabilir değilmiş. Bence 300Hz bir model seçersen yanında ne gibi artıları ile geliyor ona göre değerlendir. Gigabyte'ı da bayağı ciddi (Kendim de M32Q kullanıyorum) düşündüm sırf KVM için ama ufaklık monitör kolu ile kullanacağı için KVM'nin bir anlamı kalmadı.
Yani aslında en çok Valorant oynuyorum fakat elom yüksek değil, çalışarak ciddili yükselmek gibi bir amacım da yok. Yükselmek istesem zaten 165 Hz de gayet yeterli, o yüzden 240 Hz alıp illa istersem 260'a çıkarmak daha mantıklı gibi duruyor.

Sanırım KTC almayacağım, çünkü incehesap'tan alacaktım. 6 ve üzeri ölü piksel yoksa iade ya da değişim yapmıyorlarmış. 4 tane ölü piksel ile iade edemeyen var mış, o yüzden çok sıkıntı bana göre.

Yani aslında en çok Valorant oynuyorum fakat elom yüksek değil, çalışarak ciddili yükselmek gibi bir amacım da yok. Yükselmek istesem zaten 165 Hz de gayet yeterli, o yüzden 240 Hz alıp illa istersem 260'a çıkarmak daha mantıklı gibi duruyor.

Sanırım ktc almayacağım, çünkü İncehesap'tan alacaktım. 6 ve üzeri ölü piksel yoksa iade ya da değişim yapmıyorlarmış. 4 tane ölü piksel ile iade edemeyen var mış, o yüzden çok sıkıntı bana göre.

Aynen, sorunlu bir Ktc'nin yaşatabileceği sıkıntılı süreçleri yaşamamak için doğru tercih almamak. Bence biraz daha araştırıp Amazon'dan Gigabyte'ı al. Sorunlu çıkarsa 30 gün içinde iade edebilirsin. ASUS'un bu modeli de Vatan'da var. Mağazadan testlerini yaptırıp alınabiliyormuş ama koşulsuz iade hakkın olmuyor. Bol şanslar!

Aynen, sorunlu bir Ktc'nin yaşatabileceği sıkıntılı süreçleri yaşamamak için doğru tercih almamak. Bence biraz daha araştırıp Amazon'dan Gigabyte'ı al. Sorunlu çıkarsa 30 gün içinde iade edebilirsin. ASUS'un bu modeli de Vatan'da var. Mağazadan testlerini yaptırıp alınabiliyormuş ama koşulsuz iade hakkın olmuyor. Bol şanslar!
Teşekkürler. Sanırım Gigabyte'ı alacağım, en mantıklısı o gibi görünüyor.

Philips beyaz renk ve AOC ile benzer. AOC modelinde coil whine şikayetleri var, KTC çok önerilse de Çin markası ve önerildiği kadar da ghosting ve ölü piksel şikayetleri var, bir de iade sorunu var. LG, Lenovo gibi 240 Hz modelleri de genelde öneren yok. ASUS TUF Gaming serisinin de birçok şikayeti var.

Gigabyte modeliyle ilgili diğer monitörler kadar bir şikayet veya sorun göremedim, ayrıca vade farksız taksit olması ve Amazon tarafından satılması da çok iyi, en mantıklısı bunu almak görünüyor.

Sadece bir tane MSI modeli bulabilmiştim, o da hem pivot değil, hem de parlaklığı berbat. ASUS TUF serisinde de aradığım özelliklere uygun 240 Hz bir monitör yok, sadece başlığa yazdığım 300 Hz modeli var, onun da doğru düzgün incelemesi yok, alan çok kişi de görmedim.