İyi forumlar. Bu monitör bu gün elime geçti ve renkleri beklediğim gibi çıkmadı. Ana monitör olarak LG 27GP83B-B kullanıyordum bunu onun yerine geçirecektim yan yana renkleri açıp baktığımda mavi ve yeşillerinin daha doygun ancak kırmızı ve beyazların daha sönük olduğunu gördüm.

Böyle bir durumda ne yapmak lazım, ayalarla mı oynayacağız? İki monitör de son parlaklıkta.

@BerkayZ87

Ilginc, zira H27E6 butun renkler icin doygun gozukurken 27GP83-B ise cogu renkte tam sinir bolgesinde neredeyse, yani H27E6'nin bariz her renkte daha doygun gozukmesi gerek.

H27E6'da herhangi bir hazir renk profili falan secili mi?

Kişisel profilinde hocam. LG'ye kendim kontrast ve renk ayarı yapmıştım ancak bunun kırmızılarını LG seviyesine getiremedim nedense.

LG 10 bit KTC 8 bit bunla ilgili olabilir mi?

Profesyonel Mod : Yerel
Ön Ayar : Kullanıcı
Renk Sıcaklığı : Kullanıcı

Bunları deneyebilirsin. Color temperature için R-G-B önerisi istersen R-48, G-49, B-48 bu şekilde dene.

Bunları deneyebilirsin. Color temperature için R-G-B önerisi istersen R-48, G-49, B-48 bu şekilde dene.

Monitörü tam olarak kurunca deneyeyim size ikisi arasındaki farkı da atarım.

20251223_141601.webp

@BerkayZ87 @2254 sağdaki KTC soldaki LG.

@BerkayZ87 digital vibrance ile oynayarak LG'den iyi hale getirdim renkleri ancak başka bir sorunumuz var. Yenileme hızı 300'de olmasına rağmen 165 Hz LG ile arasında hiçbir fark hissedemiyorum. Bu neden oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörü tam olarak kurunca deneyeyim size ikisi arasındaki farkı da atarım.

Eki Görüntüle 212680

@BerkayZ87 @2254 sağdaki KTC soldaki LG.

@BerkayZ87 digital vibrance ile oynayarak LG'den iyi hale getirdim renkleri ancak başka bir sorunumuz var. Yenileme hızı 300'de olmasına rağmen 165 Hz LG ile arasında hiçbir fark hissedemiyorum. Bu neden oluyor?
Bende de aynı monitör var, renk ayarlarınızı paylaşır mısınız hocam?

Bende de aynı monitör var, renk ayarlarınızı paylaşır mısınız hocam?

7800X3D Goat'ın dediği ayarların üstüne NVIDIA renk ayarlarından 47 aydınlık, 35 kontrast 0.75 ganma ve 40 digital vibrance bastım. Tam olmasa da kurtardı açıkçası

Sizde tazeleme nasıl? Ben 165 Hz monitörüm ile arasında fark göremedim saçma bir şekilde.

7800X3D Goat'ın dediği ayarların üstüne NVIDIA renk ayarlarından 47 aydınlık, 35 kontrast 0.75 ganma ve 40 digital vibrance bastım. Tam olmasa da kurtardı açıkçası

Sizde tazeleme nasıl? Ben 165 Hz monitörüm ile arasında fark göremedim saçma bir şekilde.
Monitör üzerinden renk ayarlarını ne yaptınız? Tazeleme hızını sağlıklı şekilde kontrol edemiyorum geçici olarak laptop kullanıyorum o da 144Hz'e kadar destekliyor.

Monitör üzerinden renk ayarlarını ne yaptınız? Tazeleme hızını sağlıklı şekilde kontrol edemiyorum geçici olarak laptop kullanıyorum o da 144Hz'e kadar destekliyor.

Red Green ve Blue'yi 48 49 48 şeklinde yaptım Hue'lerle birlikte. Magenta gibi ara renklere ellemedim.

@xsharke siz memnun kaldınız mı renklerinden? Ben şahsen memnun kalmadım. Üstelik eski monitörümden sözde çok daha iyi bir monitör bu ancak cidden renkler tutmuyor başaramadım.

Son düzenleme:
Red Green ve Blue'yi 48 49 48 şeklinde yaptım Hue'lerle birlikte. Magenta gibi ara renklere ellemedim.

@xsharke siz memnun kaldınız mı renklerinden? Ben şahsen memnun kalmadım. Üstelik eski monitörümden sözde çok daha iyi bir monitör bu ancak cidden renkler tutmuyor başaramadım.
Hocam laptop ekran kartsız olduğu için NVIDIA renk ayarlarıyla vs. oynayamıyorum. Attığınız fotoğrafa göre gerçekten KTC'nin renkleri daha kötü. Benim yorumuma gelecek olursak renklerden bende memnun kalamadım gibi, ayrıca ghosting var monitörde. Forumda birde o kadar performansı vs. iyi dendi şimdi iade etsem pek bir alternatif monitör yok şimdilik kalacağım gibi. Curved istemediğimden bu monitörü aldım ama keşke G65B alsaydım diyorum arkadaşımda onu tercih etti.