Bütçe
8.000 TL

Sybicort

Çalışkan
Herkese iyi forumlar. Yeni bir 27 inç 2K monitör almayı planlıyorum ve bir süre araştırma yaptıktan sonra 7-8K bütçe için alınabilecek monitörler arasından bu üçünün en idealleri olduğunu düşündüm. Genel olarak hikayeli oyunlar oynar ve video falan izlerim. FPS tarzı oyunları oynamıyorum. Alacağım monitörü North Bayou çift kollu monitör standı ile birlikte ve 24 inç bir monitör ile kullanacağım. Bu durumları göz önüne alarak bu 3 monitörden hangisi özellik bakımından daha öne çıkıyor ve tercih etmeliyim sizce? Şimdiden destekleriniz için teşekkür ediyorum.

FPS oyunları oynamıyorsanız ve monitör kolu ile kullanacaksanız KTC ya da AOC daha mantıklı olur gibi. Özellikle bütçeden kısmak adına KTC tercih edilebilir duruyor ama hikayeli oyunlar ve dizi/film izlemek için VA panel de mantıklı olabilir. KTC ve AOC ikilisi üzerinde durmanızı tavsiye ederim. Sizin yerinizde olsam tercihim AOC olurdu sanırım.

Monitör konusunda ilgili bir arkadaşın yeşil forumda yaptığı inceleme:

FPS oyunları oynamıyorsanız ve monitör kolu ile kullanacaksanız KTC ya da AOC daha mantıklı olur gibi. Özellikle bütçeden kısmak adına KTC tercih edilebilir duruyor ama hikayeli oyunlar ve dizi/film izlemek için VA panel de mantıklı olabilir. KTC ve AOC ikilisi üzerinde durmanızı tavsiye ederim. Sizin yerinizde olsam tercihim AOC olurdu sanırım.

Monitör konusunda ilgili bir arkadaşın yeşil forumda yaptığı inceleme:
VA paneli konusunda ne düşünüyorsunuz hocam?

VA paneli konusunda ne düşünüyorsunuz hocam?
Bence gereksiz değil ama fazla önyargı var VA panele karşı. Gereksiz demememin sebebi gerçekten çoğu VA panelde ghosting sorunu olması. Sizin kaliteli bir VA panel almanız bence daha doğru olur. Çünkü renk gamutu önerilen IPS modelleriyle aşağı yukarı aynı. Parlaklık desek IPS paneller genelde ortalama 300cd/m, bu VA panelin eksiği yok. Gecikme olarak bakarsak attığım linkteki gecikme testi sonucu 4 ms çıkmış, bu çoğu IPS için bile çok iyi bir değer. Kağıt üstündeki 5000:1 kontrast oranı test sonucunda 4600:1 çıkmış, çoğu VA panelde kontrast oranı 3000:1, IPS panellerde ise 1000:1 civarı. Tek kötü yanı black smearing denilen koyu renklerde oluşan ghosting olayı.

Monitörler konusunda uzman değilim ama test sonuçları ortada, benim yorumlarım bu şekilde hocam.

VA panellere öcü gibi davranılmasını doğru bulmuyorum yani kısaca.