belfort 394

Becerikli
Merhabalar, RTX 3070 Ti - Ryzen 5 5600 sistem topladım. Şu anda açıkçası bütçem çok kalmadı, onun için idaretenlik bir monitör almak istiyorum. Forumda gördüğüm kadarıyla işlemci ve ekran kartı ikilisi 1080P
P'de bayağı darboğaz yapıyor galiba. Onun için 2K monitörlere baktım fakat dediğim gibi çok bütçem kalmadığı için en ucuz olan bu monitör gözüme çarptı. En fazla 1 yıl kullanıp daha sonra 2. monitör olarak kullanmak için alacağım açıkçası. Çok ağır FPS oyuncusu değilim, genelde hikayeli oyunlarda zaman geçiriyorum. Sizce bu şartlar altında bu monitör alınır mı?
Yoksa bunun yerine 1080p güzel bir monitör alıp 1 yıl o şekilde kullanmak mı daha iyi olur?

Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Ben kullanıyorum bu monitörü. Fiyat/Performans olarak baktığımızda beni oldukça tatmin etti. Pivot özelliği olmayışı da beni etkilemedi çünkü monitör standı kullanıyorum. Işık sızması, ghosting ve ölü piksel sorunu yaşamadım. Bu biraz şans meselesi tabii ki ancak genel olarak ben memnunum. Tavsiye ederim.

9070 XT ve Ryzen 7 7700 ikilisi ile kullanıyorum.

Düzeltme: Çok pardon ben başlığı H27T22C olarak okumuşum :).

O ekran kartı 2K 60FPS için yetersiz. Ayrıca videolara baktım darboğaz yok 1080P'de, DLSS açmadığınız sürece de olmaz gibi.
Hocam şu anda monitörüm yok çok detaylı kendim test yapamıyorum fakat forumlarda gördüğüm darboğaz olacağı yönündeydi. Testlere bir bakayım, teşekkürler.

Ben ofiste kullaniyorum, hatta neredeyse ofisteki herkese de bu monitorden aldik. Renkleri kusursuz degil ama bu fiyata 2K'da daha uygun monitor bulmak da zor. 3070Ti 2K'da nasil performans verir bilmiyorum.

Ben ofiste kullaniyorum, hatta neredeyse ofisteki herkese de bu monitorden aldik. Renkleri kusursuz degil ama bu fiyata 2K'da daha uygun monitor bulmak da zor. 3070Ti 2K'da nasil performans verir bilmiyorum.
Hocam açıkçası performansı nasıl olur bende bilmiyorum. Forumlarda araştırırken 2K önerildiğini gördüm sadece. 1080P'de darboğaz gibi durumlar yaşamayacağımı bilsem 1080P'de alırım açıkçası.

H27T27 alınmaz. Ben 2K da 4070 Ti super ile 5600 kullandım, darboğaz oluyordu ama hiçbir sıkıntı yaşamadım. Her türlü oynarsın oyunu.

Hocam açıkçası performansı nasıl olur bende bilmiyorum. Forumlarda araştırırken 2K önerildiğini gördüm sadece. 1080P'de darboğaz gibi durumlar yaşamayacağımı bilsem 1080P'de alırım açıkçası.

1080p almanın mahsuru yok. Darboğaz sisteme zarar vermez. Örneklemek gerekirse 100kg bench press yapacak kapasiten var ama 80kg bench press yapıyorsun gibi düşünebilirsin. Veya 100 ile gidebilecek kadar koşabiliyorsun ama 70 ile kendini limitliyorsun gibi. Ekran kartına binen yük azalır sadece. Bu yüzden çektiği güç ve sıcaklık da azalır. İleride gerekirse işlemcini yükseltirsin. 4-5k ya düzgün 2K monitör bulamazsın, minimum 6K falan lazım düzgün bir model için.

H27T27 alınmaz. Ben 2K da 4070 Ti super ile 5600 kullandım, darboğaz oluyordu ama hiçbir sıkıntı yaşamadım. Her türlü oynarsın oyunu.

1080p almanın mahsuru yok. Darboğaz sisteme zarar vermez. Örneklemek gerekirse 100kg bench press yapacak kapasiten var ama 80kg bench press yapıyorsun gibi düşünebilirsin. Veya 100 ile gidebilecek kadar koşabiliyorsun ama 70 ile kendini limitliyorsun gibi. Ekran kartına binen yük azalır sadece. Bu yüzden çektiği güç ve sıcaklık da azalır. İleride gerekirse işlemcini yükseltirsin. 4-5k ya düzgün 2K monitör bulamazsın, minimum 6K falan lazım düzgün bir model için.
Hocam en başta sistemim 2K için yeterli mi? Bir de zaten monitörü çok kullanmayacağım dediğim gibi daha sonra 2. monitöre ayıracağım. Darboğazın zararlı olmadığını biliyorum ama sistemi tam kapasitesinde kullanmak istiyorum açıkçası.

Hocam en başta sistemim 2K için yeterli mi? Bir de zaten monitörü çok kullanmayacağım dediğim gibi daha sonra 2. monitöre ayıracağım. Darboğazın zararlı olmadığını biliyorum ama sistemi tam kapasitesinde kullanmak istiyorum açıkçası.

Optimize ayarlar ve DLSS ile yeterli gelir bence. Her ayarı yüksek veya Ultra yaparsanız yetmez. Doku ayarını falan kısmanız gerekebilir VRAM yüzünden.
Kötü.