wallywestr
Uzman
Klavye bakıyorum ancak çoğu küçük enter. Enter boyu dışında dezavantajları nelerdir? Hangi tuşların yeri değişir? Özellikle virgül vs. gibi önemli tuşların yeri değişir mi?
başka yeri değişen tuş oluyor mu?Shift büyük oluyor ve bence bu çok daha iyi bir şey. Elinizin altından kayıp gitmiyor. Enterın küçük olması da dezavantaj değil bence. Hayvan gibi olmasının bir anlamı yok. ANSI, ISO'dan çok daha iyi bana kalırsa.
hocam görsellerden tam olarak nasıl anlaşılır? https://ty.gl/zfogt4kmqjx2l bu klavye mesela türkçe düzen midir?Hocam Enter'ın küçük olması ile klavye düzeni farklı şeyler. Ülkemizdeki yeni mekanik klavyelerin çoğu ingilizce düzene sahip bu yüzden küçük enter'a sahipler. Ancak türkçe olanlar da var. Zaten alacağınız klavyenin görsellerinde bunları görebiliyor olmalısınız ayrıca.
Tablet klavyemde virgülün yeri farklı olduğu için el alışkanlığından zorlanıyordum. O zaman en iyisi Türkçe klavyede kalmakDüzen olarak bir farkları yok. Sadece keycap dediğimiz tuş kapakları ingilizce. Dediğim gibi türkiyede çoğu klavye ithal ve distrübitör satışlı. Bu yüzden çoğu ingilizce. Bu kullanıma engel değil. Bu klavye görsellerden görebileceğiniz üzere ingilizce.