Son düzenleyen: Moderatör:
Detaylar
Kim cevapladı?Hocam ellerinize sağlık bayağı güzel merak ediyorum da nereye gidiyorsunuz bu kadar güzel fotoğrafları çekebilmek için?
Hocam ellerinize sağlık bayağı güzel merak ediyorum da nereye gidiyorsunuz bu kadar güzel fotoğrafları çekebilmek için?
Teşekkürler hocam. Mugla'nin Ula bölgesinde ışık kirliliği cok az olan bölgelerde çekiyorum
Teşekkürler hocam. Muğla'nin Ula bölgesinde ışık kirliliği cok az olan bölgelerde çekiyorum![]()
Tamamdır hocam sağ olun.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu görüntü güney yarım kürede oluşuyor diye biliyordum vallaha.
Haziran - Ağustos gibi her gece yarisi tepede yakalıyorum
Telefonun RAM sınırı sebebiyle 80 kare civarından 135 kare civarına revize etmeyi başardım. Sonuç olarak toplanda:
10 sn x 135 kare = 22.5 dakika uzun pozlama.
Tepeye doğru yükselmesini bekledim, toplanan 255 civarı bir kare kaydettim. Şimdilik bu kadarını işlemeyi basardim. Kareye Andromeda'yı da dahil ettim.
10 sn x 135 kare = 22.5 dakika uzun pozlama.
Tepeye doğru yükselmesini bekledim, toplanan 255 civarı bir kare kaydettim. Şimdilik bu kadarını işlemeyi basardim. Kareye Andromeda'yı da dahil ettim.
- DarthGorsoy
- andromeda astrofotoğraf astrofotoğrafçılık astrophotography caldwell 20 dakika milkyway samanyolu uzun pozlama
- Forum: Fotoğraf Sanatı
Yaz geceleri kafanızı kaldırdığınızda gökyüzünü boydan boya kesen o yoğun yıldız şeridi...
Tripod kullanarak sabit bir sekilde cektim. Gövde olarak X-S20, lens olarak temel bir lens olan XF16-80 F4 (23mm olarak kullanıldı), bölgeyi bulmak icin de Stellarium kullandim. Toplamda 100 fotoğraf icinden 1 tanesini eleyerek 99 kareyi birleştirdim; 99 X 8 sn = 792 sn. Ne yazık ki telefonda işlediğim icin RAM sınırı / 100 kare sınırına takıldım ve çektiğim 20 Dark frami kullanamadım.
Birleştirme uygulaması olarak Eagle Image Stacker kullandim. Muğla'nın...
Tripod kullanarak sabit bir sekilde cektim. Gövde olarak X-S20, lens olarak temel bir lens olan XF16-80 F4 (23mm olarak kullanıldı), bölgeyi bulmak icin de Stellarium kullandim. Toplamda 100 fotoğraf icinden 1 tanesini eleyerek 99 kareyi birleştirdim; 99 X 8 sn = 792 sn. Ne yazık ki telefonda işlediğim icin RAM sınırı / 100 kare sınırına takıldım ve çektiğim 20 Dark frami kullanamadım.
Birleştirme uygulaması olarak Eagle Image Stacker kullandim. Muğla'nın...
- DarthGorsoy
- amerika bulutsu bulutumsu gezegen milkyway samanyolu uzay yıldızlar yıldızlararası
- Forum: Fotoğraf Sanatı
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
1.000.000-2.000.000 TL'ye D ya da E segment sedan veya SUV araç önerisi
- TÜRK GAMBİTİ
-