Öncelikle baştan söyleyeyim bunun hijyenle bir ilgisi yokmuş ve vücut kendisi üretiyormuş. 3 ayda bir hastaneye gitmekten ve kulağımı açtırmaktan iflahım kesildi. Yahu bunun temelli bir çözümü yok mu? Doktorlara göre yok ama gene de size sormak istedim. Eskiden 2 yıldı, sonra 1 yılda düştü, şimdi de 3 ay falan oldu. Bu şekilde giderse hiç iyi değil.
Öncelikle baştan söyleyeyim bunun hijyenle bir ilgisi yokmuş ve vücut kendisi üretiyormuş. 3 ayda bir hastaneye gitmekten ve kulağımı açtırmaktan iflahım kesildi. Yahu bunun temelli bir çözümü yok mu? Doktorlara göre yok ama gene de size sormak istedim. Eskiden 2 yıldı, sonra 1 yılda düştü, şimdi de 3 ay falan oldu. Bu şekilde giderse hiç iyi değil.
Bende bu sorunu yaşadım Medipol'de yıllar önce çocukken kulağıma tüp takan cenan hoca hala oradaydı bende ona gittim bana borik asit gibi şeylerin dahil olduğu bir karışım verdi bazı doktorlar böyle eczanelere özel karışım yazdırabiliyor bence bunu bir sor. Onun dışında bana verdiği şeyin ne işe yaradığını sorarsan kulağa 2 kere damlatınca lavabo açıcı gibi köpürüp dışarı atıyordu pamukla kapatınca hepsi pamuğa geliyordu. Kulağının içi ve biraz dışı kan rengine bürünüyor ilacın renginden dolayı ama dünyanın en rahatlatıcı şeyi.
Bende bu sorunu yaşadım medipolde yıllar önce çocukken kulağıma tüp takan cenan hoca hala oradaydı bende ona gittim bana borik asit gibi şeylerin dahil olduğu bir karışım verdi bazı doktorlar böyle eczanelere özel karışım yazdırabiliyor bence bunu bir sor. Onun dışında bana verdiği şeyin ne işe yaradığını sorarsan kulağa 2 kere damlatınca lavabo açıcı gibi köpürüp dışarı atıyordu pamukla kapatınca hepsi pamuğa geliyordu.
Ya hocam o sondaki dediğiniz ilacı bana da verdiler ama ben çok düzenli kullanamadım. Ki o da belli bir süre işe yarar gene tıkanır demişlerdi. Eczaneye giderim yarın. Bu sefer açtırdıktan sonra düzenli kullanacağım bakalım..
Ya hocam o sondaki dediğiniz ilacı bana da verdiler ama ben çok düzenli kullanamadım. Ki o da belli bir süre işe yarar gene tıkanır demişlerdi. Eczaneye giderim yarın.
Ben önermiyorum doktorun bir anama sövmediği kaldı bunlardan kullandığım için. Nasıl oldu bilmiyorum ama kulak zarımın altına iltihap girmiş ve iyileşince de orası kapanmış üstelik hissetmedim bile.
Ben önermiyorum doktorun bir anama sövmediği kaldı bunlardan kullandığım için. Nasıl oldu bilmiyorum ama kulak zarımın altına iltihap girmiş ve iyileşince de orası kapanmış üstelik hissetmedim bile.
Ben de çekiyorum bu sıkıntıyı, şu an sürem 7 8 aylarda... İşin kötü kısmı tıkanınca olan kulakta uyuşukluk ve basınç & duyma azalması. Yediğin şeylerle de alakası oluyor, ben de inanılmaz üretiyorum, yeni bir taktik geliştirdim dış kulakta ki kirleri tıkaçla üstten baskılayarak (bu işlemden önce 5 dakika boyunca sıcaktan buhar haline getirip ısıttığım banyoda yapıyorum, ki kulak kiri sıvı kıvama geçsin, tıkaca yapışsın diye.) alıyorum, bu taktikle yaklaşık 1 senedir gitmedim, düzenli olan dış kulağı temizlemekten geçiyor diyebilirim, ayrıca duş alırken çok az su tutup anında suyu çıkarma işlemi yapmakta yarıyor bende.