Kulaklığı kasadaki jak girişine bağlayınca ses parazitli geliyor

prime

Yetkin
Arkadaşlar bugün fark ettim. Yeni bilgisayar satın aldım. ASUS PRIME B650M-R anakartlı. Palit RTX 5070 GPU var. Kasanın ön panelindeki jak girişine takıyorum kulaklığımı (Razer Blackshark V2 X), sağ kulaklıktan hafif parazit tarzı ses geliyor sürekli.
Sol kulaklıktan kesinlikle o tarz bir ses gelmiyor. Monitörümde de jak girişi var (modeli GIGABYTE GS27QC). Bu girişe takıyorum en ufak cızırtı/parazit yok. Ne yapmam lazım kasadaki porta takınca gelen parazit sesini çözmek için? Veya şöyle sorayım, monitördeki jak girişini kullanmam ses kalitesinde kayıp vs. olarak olumsuz bir etki yaratır mı?

Sesi biraz kısınca düzeliyor mu? Ses kartı alabilirsin.

Sesi biraz kısınca düzeliyor mu? Ses kartı alabilirsin.
Yok, düzelmiyor. Sesi tamamen kapatsam bile bahsettiğim parazit sesini duyuyorum. Ayrıca neden ses kartına para vereyim ayrı olarak? Bilgisayarı yeni aldım zaten, donanımsal bir sorunsa geri gönderebilirim fakat donanımsal değil sanırım araştırmama göre. Kablo yalıtımı ile alakalı demişler genel olarak.

Bilgisayarınızın yeni olmasıyla alakası olduğunu sanmıyorum. Anakartınız giriş seviye olduğundan olabilir. Yine de kulaklıktan dolayı olabilir, telefona takıp denediniz mi?

Anakartınız giriş seviye olduğundan olabilir.
Giriş seviye anakartın parazit yapması normal midir yani? Siz neyden bahsediyorsunuz?
Yine de kulaklıktan dolayı olabilir, telefona takıp denediniz mi?
Üst mesajda monitördeki 3.5 mm jak girişine taktığımda parazit sesi olmadığını yazmıştım aslında...

Kasan ne acaba?

Yani kasadaki ses çıkışları genelde kıytırık olduğundan direkt anakarttan ses almak daha iyi oluyor, ben sana derim bir uzatma kablosu falan bak uygun paraya anakarttan al sesi.

Genelde bu sorunlar kasanın jak çıkışından kaynaklı oluyor, eski bir kasanın ses kısmını söküp tak anakarta dene zaten kendini belli eder.

XPG Lander 500 kasam. Uzatma kablosu alıp arka jak portundan mı alayım diyorsunuz sesi anakartın?

Üst mesajda monitördeki 3.5 mm jak girişine taktığımda parazit sesi olmadığını yazmıştım aslında...
Görmemişim pardon.

XPG Lander 500 kasam. Uzatma kablosu alıp arka jak portundan mı alayım diyorsunuz sesi anakartın?
Kulaklığın kablosu uzun diye biliyorum, dene öyle düzelirse al.

XPG lander 500 kasam. Uzatma kablosu alıp arka jak portundan mı alayım diyorsunuz sesi anakartın?

Ya XPG ise zaten ön portları kullanma, aynı saçma sorun benim eski invaderde de vardı. Ses bariz şekilde cılızlaşıyordu ve dandik bir ses kalitesi de veriyordu.

Anakarta yetiyorsa kablosu direkt anakarttan çek ama yetmiyorsa uzatma kablosu bul uygun paraya anakarttan al sesi. Diyorsan monitörden aldığım sesle anakart arasında fark yok, bu durumda monitörden almaktan zarar gelmez.

Bilgisayarınızın yeni olmasıyla alakası olduğunu sanmıyorum. Anakartınız giriş seviye olduğundan olabilir. Yine de kulaklıktan dolayı olabilir, telefona takıp denediniz mi?

Ben bayağıdır Çin'den gelen anakart kullanıyorum ve öyle bir sorunum yok bu daha çok ön panele giden kabloların dandikliğinden ya da pinlere tam oturmamasından oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…