Merhaba.
Logitech zone vibe 100 kulaklık kullanıyorum PC'de, mikrofon ile asla konuşamıyorum ses gelmiyor karşıya da gitmiyor. CS, Valorant falan hiçbirinde. Ses falan da kaydedemiyorum sorun nedir bilen var mı?
1.
Bağlantıyı Kontrol Et:
- Kulaklığınızın PC'nize düzgün bir şekilde bağlandığından emin olun. Kablosuz kullanıyorsanız, dongle’ın PC’ye tam olarak takılı olduğuna ve kulaklığın şarjının yeterli olduğuna bakın.
2.
Ses Ayarlarını Kontrol Et:
- Windows ses ayarlarına gidin:
- Sağ alt köşeden hoparlör simgesine sağ tıklayın ve “Ses ayarlarını aç” seçeneğine tıklayın.
- “Giriş” kısmında, kulaklığınızı seçtiğinizden emin olun. Eğer listelediği gibi kulaklığınız görünmüyorsa, sorun var demektir.
3.
Mikrofonu Test Et:
- “Mikrofon” sekmesine gidin ve “Kayıt Aygıtları”nı açın.
- Burada kulaklığınızı mikrofon olarak seçin ve "Özellikler" bölümünde “Seviyeler” sekmesinde mikrofonun ses seviyesinin yeterince yüksek olduğundan emin olun.
4.
Gizlilik Ayarlarını Kontrol Et:
- Ayarlar > Gizlilik > Mikrofon bölümüne gidin.
- “Mikrofonun bu cihazda kullanılmasına izin ver” seçeneğinin açık olduğundan emin olun.
5.
Sürücü Güncellemelerini Kontrol Et:
- Aygıt Yöneticisi’ni açın.
- "Ses, video ve oyun denetleyicileri" sekmesinden kulaklığınıza sağ tıklayıp "Sürücüyü Güncelle" seçeneğine tıklayın.
- Güncellemeleri kontrol edin ve mevcutsa yükleyin.
6.
Farklı Bir Uygulama Deneyin:
- Farklı bir uygulamada mikrofonun çalışıp çalışmadığını kontrol edin (Örneğin, Skype veya Discord).
7.
Kulaklığı Sıfırlayın:
- Kulaklığınızı sıfırlamayı deneyin. Kulaklıkta genellikle bir sıfırlama işlemi bulunur, bunu kitapçıkta bulabilirsiniz.
8.
Farklı Bir Cihazda Deneyin:
- Kulaklığınızı başka bir bilgisayarda veya cihazda deneyerek sorunun cihazdan mı, kulaklıktan mı kaynaklandığını belirleyin.
Eğer sorun hala devam ediyorsa, daha teknik bilgilerinizi ve cihazla ilgili detayları paylaşabilirsiniz.