mehmetali

Uzman
En yüksek ve netliği bozulmayacak şekilde, en iyi ayar yapabilir miyiz? Her şey, yerli yerinde olacak şekilde.

Ekran görüntüsü 2025-09-07 064311.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıdaki videoyu bakmanı öneririm, ben de R6 yayıncısı ReemBey'in EQ ses ayarlarını kullanıyorum, çok da memnunum.

Son düzenleyen: Moderatör:
En yüksek ve netliği bozulmayacak şekilde, en iyi ayar yapabilir miyiz? Her şey, yerli yerinde olacak şekilde.

Eki Görüntüle 182864
Kulaklığın modeli önemli, tizleri fazlaysa tizlerini azalticaksin, bassi eksikse bassini artırıcaksin, müzik cansız geliyorsa midlerini artırıcaksin falan filan işte. Hersey senin ses zevkin ve kulaklığın modeline göre. Eğer stüdyo kulaklığı kullanıyorsan ekolayzer genellikle cok gerekli değil.

EQ yapmak öznel bir alan. Şimdi biz sana ne diyersek diyelim hangi ayarı önerirsek önerelim kendinin en ufak detayına bile uğraşıp yapman kadar seni tatmin etmez. Kulaklıklar için bazı kişiler tarafından yapılmış hazır profiller oluyor. Kendi kullandığın kulaklık için olan bir profili kullanmayı deneyebilirsin. Tatmin olmazsan yine o profil üzerinde kendini tatmin edecek şekilde oynamalar yapabilirsin.
Bak mesela ben program olarak bunu kullanıyorum. Hazır profiller falan var içinde.