PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar.

Kulaklıkta hangi diyafram türü daha iyidir: Grafen diyafram mı Biyoselüloz mu?

3 tane kulaklık arasında kaldım:

1. Logitech Astro A50X veya Astro A50
  2. Razer BlackShark V3 Pro
  3. SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless
Hangisi daha iyidir? Hangisinin bass performansı daha iyidir? Kararsız kaldım, yardım ederseniz çok sevinirim.

Eki Görüntüle 199753

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-08 193148.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-08 193148.webp
    93,6 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Böyle bir genelleme yapmak doğru olmaz. Kulaklığın performansını çözünürlük, sahneleme ve yer yön başarımı, tonal karakter (kişisel bir tercih bu) belirler.
Bu bütçelerde kaliteli bir kablolu kulaklık tercih ederdim şahsen.
Fakat bu üçü arasından seçmek gerekirse Astro'yu alırdım ben.

Böyle bir genelleme yapmak doğru olmaz. Kulaklığın performansını çözünürlük, sahneleme ve yer yön başarımı, tonal karakter (kişisel bir tercih bu) belirler.
Bu bütçelerde kaliteli bir kablolu kulaklık tercih ederdim şahsen.
Fakat bu üçü arasından seçmek gerekirse Astro'yu alırdım ben.

Anladım hocam peki Astro alma nedeninizi de açıklayabilir misiniz ve ben basslı kulaklık istiyorum hangisi daha basslıdır? Hocam hangi kaliteli kablolu kulaklığı önerirsiniz.

En iyi olduğu söylenen kulaklıklar genellikle “Dinamik Sürücülü” olanlardır. Sebebi daha esnek yapısı ses karakteri üretmede daha geniş skala sunması. Grafen yapılı sürücüler dayanıklılıkla ön plana çıkarken bas ve tiz seslerde esnek olmayan yapısı sebebiyle sınırlıdır.

En iyi olduğu söylenen kulaklıklar genellikle “dinamik sürücülü” olanlardır. Sebebi daha esnek yapısı ses karakteri üretmede daha geniş skala sunması. Grafen yapılı sürücüler dayanıklılıkla ön plana çıkarken bas ve tiz seslerde esnek olmayan yapısı sebebiyle sınırlıdır.

Anladım hocam peki öneriniz hangisi olurdu ben basslı kulaklık istiyorum 3Ü arasından hangisinde en fazla bass var veya önerebileceğiniz bir şey var mı kablolu da olabilir fark etmez iyi bir basslı kulaklık istiyorum teşekkür ederim şimdiden.

Anladım hocam peki Astro alma nedeninizi de açıklayabilir misiniz ve ben basslı kulaklık istiyorum hangisi daha basslıdır? Hocam hangi kaliteli kablolu kulaklığı önerirsiniz.

Ben bu fiyat bandında HD620s ve HD560s önerirdim. Kapalı mı açık mı istediğinizi bilmediğimden ikisini de önerdim. (Açık=sesi dışarı da veren, kapalı=alışkın olduğunuz, sizi izole edip sesi dışarı vermeyen)
Yer yön tayininde daha iyi olduğu için Astro seçerdim. Oyuncu kulaklığı baktığınıza göre amaçlarınızdan birisi ses kasmaktır diye düşündüm.
Bas konusunda Nova Pro daha baslı bir profile sahip.
İlla "gaming" damgalı bir kulaklık istiyorsanız Audeze Maxwell'e de bakabilirsiniz. Yukarda sorduğunuz üç üründen de daha iyi. Güncel fiyatını bilmediğimden yorum yapmadım.

Ben bu fiyat bandında HD620s ve HD560s önerirdim. Kapalı mı açık mı istediğinizi bilmediğimden ikisini de önerdim. (açık = sesi dışarı da veren, kapalı = alışkın olduğunuz, sizi izole edip sesi dışarı vermeyen)
Yer yön tayininde daha iyi olduğu için Astro seçerdim. Oyuncu kulaklığı baktığınıza göre amaçlarınızdan birisi ses kasmaktır diye düşündüm.
Bas konusunda Nova Pro daha baslı bir profile sahip.
İlla "gaming" damgalı bir kulaklık istiyorsanız Audeze Maxwell'e de bakabilirsiniz. Yukarıda sorduğunuz üç üründen de daha iyi. Güncel fiyatını bilmediğimden yorum yapmadım.

Peki hocam sizce Sennheiser Momentum 4 ANC mi daha iyidir yoksa HD620s mi iyidir ve hangisi daha basslıdır?

Ben kapalı tercih ediyorum daha iyi bence dışarı ses gitmesini pek sevmem.

Sizce Nova Pro bunlardan yani Sennheiser Momentum 4 ANC ve HD620s'ten daha iyi olmaz mı benim için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım hocam peki öneriniz hangisi olurdu ben basslı kulaklık istiyorum 3Ü arasından hangisinde en fazla bass var veya önerebileceğiniz bir şey var mı kablolu da olabilir fark etmez iyi bir basslı kulaklık istiyorum teşekkür ederim şimdiden.

Bildiğim kadarıyla oyuncu kulaklıklarının sese doğrudan müdahalesi yok. Program desteğiyle gelen ek özellikler onu “oyuncu” yapıyor. Sennheiser tavsiyeleri güzel ama oturup müzik dinlenmeyip film izlenmeyecekse yersiz. Kullanım şeklinize, kullanılacak platform ve onlara uyumluluğuyla tercihler yapmak makul olanı. SteelSeries ve Logitech rüştünü kanıtlamış markalar.

Bildiğim kadarıyla oyuncu kulaklıklarının sese doğrudan müdahalesi yok. Program desteğiyle gelen ek özellikler onu “oyuncu” yapıyor. Sennheiser tavsiyeleri güzel ama oturup müzik dinlenmeyip film izlenmeyecekse yersiz. Kullanım şeklinize, kullanılacak platform ve onlara uyumluluğuyla tercihler yapmak makul olanı. SteelSeries ve Logitech rüştünü kanıtlamış markalar.

Hocam tabii müzik dinlemeyi çok seviyorum, müzik için alacağım daha çok, o yüzden hangisi daha fazla basslı ise onu almak istiyorum.

Üçü arasından @Merdt arkadaşın dediği gibi Nova Pro daha basslı herhalde onu alabilirim ya da Sennheiser Momentum 4 ANC veya HD620s alacağım. Hangisi daha basslıdır, onu bilmem gerekli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tabii müzik dinlemeyi çok seviyorum, müzik için alacağım daha çok, o yüzden hangisi daha fazla basslı ise onu almak istiyorum.

Üçü arasından @Merdt arkadaşın dediği gibi Nova Pro daha basslı herhalde onu alabilirim ya da Sennheiser Momentum 4 ANC veya HD620s alacağım. Hangisi daha basslıdır, onu bilmem gerekli.

Sennheiser HD serisiyle HD400 ile tanıştım. HD serisi 550’ye kadar genel kullanıcıya hitap edecek şekilde doğal sese “yakın” dizayn edilmiş. Bas noktasında nadir insanı doyuramaz. Benim seriyi bırakmamın sebebi ses karakterinde damak zevkimin değişmesidir.