Sıvı soğutma almayışınızın özel bir sebebi var mı? Kule tipi soğutucular kasa içi sıcaklığı artırır. Böyle bir sisteme ne kadar doğru olur bilemiyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- Fiyat önemli değil
Açıkçası bana pek uzun vadeli gelmiyor onlarSıvı soğutma almayışınızın özel bir sebebi var mı? Kule tipi soğutucular kasa içi sıcaklığı artırır. Böyle bir sisteme ne kadar doğru olur bilemiyorum.
Fiyatın onemi yok kardo sadece hava sogutma olsun istiyorum açıkçası performas onemli sadece benim içinOFFSET nickli arkadaşın attığı en üstteki Noctua soğutucu alabileceğiniz en iyi hava soğutucu olabilir. Fakat fiyat/performans olarak sıvı soğutmaların yanına bile yaklaşamaz. Sıvı soğutma neden düşünmüyorsunuz? Hem daha sessiz çalışır hem de daha serin tutar işlemciyi.
Isentropic
Uzman
Hocam çoğu sıvı soğutma markası 4-5 sene gibi uzun süreler garanti sunuyor. Hiç olmadı Türkiye'de satılan her ürün en az 2 sene garanti altında olmalı. Yanlış anlamayın, bütçe sizin bütçeniz, sınırsız bütçe ile 8 bin lira gibi bir ücretin hava soğutmaya verilmesi yerine 4-5 bin lira sıvı soğutmaya vermek çok daha mantıklı geliyor. Tabi bozulur sök tak uğraşmak istemezsiniz o ayrı mesele... İlla hava soğutma alacaksanız benim tercihim Noctua olur dediğim gibi. Şimdiden hayırlı olsun
Hocam çoğu sıvı soğutma markası 4-5 sene gibi uzun süreler garanti sunuyor. Hiç olmadı Türkiye'de satılan her ürün en az 2 sene garanti altında olmalı. Yanlış anlamayın, bütçe sizin bütçeniz, sınırsız bütçe ile 8 bin lira gibi bir ücretin hava soğutmaya verilmesi yerine 4-5 bin lira sıvı soğutmaya vermek çok daha mantıklı geliyor. Tabii bozulur sök tak uğraşmak istemezsiniz o ayrı mesele... İlla hava soğutma alacaksanız benim tercihim Noctua olur dediğim gibi. Şimdiden hayırlı olsun.
Aynen öyle sök tak ince işçilik oldschool akar kanka
pawEn
Üstün
Kule tipi zorunlu olmadığı sürece (kasanın sıvı soğutma desteğini çok kısıtlayıcı olması vs.) 5-6K Noctua'ya vermenizin bir mantığı yok.
Peerless Assassin 140 TR'ye gelmişken yerinizde olsam direkt 1800 liraya onu alırdım.
Thermalright minik iyileştirmeler yapıp Noctua'yı her geçen gün fiyat olarak geride bırakmaya devam ediyor özellikle de Türkiye piyasasında fiyat farkı oldukça fazlayken...
İlla Noctua ya yurt dışından getirteceğim uğraşacağım diyorsanız da bilemiyorum artık hele 6500'e şöyle bir dev satılırken.
www.incehesap.com
En iyi 360mm soğutuculardan kendisi.
Peerless Assassin 140 TR'ye gelmişken yerinizde olsam direkt 1800 liraya onu alırdım.
Thermalright minik iyileştirmeler yapıp Noctua'yı her geçen gün fiyat olarak geride bırakmaya devam ediyor özellikle de Türkiye piyasasında fiyat farkı oldukça fazlayken...
İlla Noctua ya yurt dışından getirteceğim uğraşacağım diyorsanız da bilemiyorum artık hele 6500'e şöyle bir dev satılırken.
Lian Li Galahad II Trinity Performance 360mm Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu (G89.GA2P36W.01) - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!
Kule tipi zorunlu olmadığı sürece (kasanın sıvı soğutma desteğini çok kısıtlayıcı olması vs.) 5-6k Noctua'ya vermenizin bir mantığı yok.
Eki Görüntüle 117048
İlla Noctua'ya yurt dışından getirteceğim uğraşacağım diyorsanız da bilemiyorum artık hele 6500'e şöyle bir dev satılırken.
![]()
Lian Li Galahad II Trinity Performance 360mm Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu (G89.GA2P36W.01) - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Eki Görüntüle 117049
Dostum Almanya'da yasıyorum tedarik sorunum yok sadece bilgi eksikliğim çok birçok yerden bu hava sogutmanın kralı Noctua diye okudum sen ne düşünüyorsun?
pawEn
Üstün
Bir zamanlar evet, gerçekten öyleydi yalan yok. Ancak şuan Türkiye piyasası için konuşacak olursak kral demek biraz fanatiklik ister. Fiyatları da düşünmeden yorum yapmak saçma olur. Adamın biri, ürünü 50 dolara üretip 60'a satıyorsa o fanların, bloğun, falanların filanların kalitesi de 50 dolarla sınırlı. Diğeri 100 dolara üretip 110 dolara satıyorsa o bileşenlerin kalitesi de ona göre ancak bu maliyet farkına rağmen performans farkı tam tersi ise işte orada Noctua kraldır diyebilmem saçma olur. Örneğin, Thermalright bir firmayla dev bir işbirliği yapsa ve muhteşem inovatif bir fan üretse, bunun maliyeti de oldukça pahalı olsa ve satış fiyatlarını arttırsa ancak Noctua ile benzer seviyelerde fiyatları olsa ; aynı zamanda performans olarakta ciddi bir fark olsa o zaman işte birine kral diyebilirsin.Dostum Almanya'da yasıyorum tedarik sorunum yok sadece bilgi eksikliğim çok birçok yerden bu hava sogutmanın kralı Noctua diye okudum sen ne düşünüyorsun?
E tabii, Noctua'nın da bir ismi var yıllar boyu gelen. Thermalright bu kategoride daha 1.5-2 senedir üstlere oynuyor ve çokta başarılı ilerliyorlar.
Almanya konusuna gelirsek, orada fiyatlar ve ürünler hakkında inanın gram bir bilgim yok. Misal Akakçe gibi bir site olsa piyasadakileri gösterse yine bir fikir yürütülebilir belki ama onun dışında hiçbir fikrim yok.
Bir zamanlar evet, gerçekten öyleydi yalan yok. Ancak şu an Türkiye piyasası için konuşacak olursak kral demek biraz fanatiklik ister. Fiyatları da düşünmeden yorum yapmak saçma olur. Adamın biri, ürünü 50 dolara üretip 60'a satıyorsa o fanların, bloğun, falanların filanların kalitesi de 50 dolarla sınırlı. Diğeri 100 dolara üretip 110 dolara satıyorsa o bileşenlerin kalitesi de ona göre ancak bu maliyet farkına rağmen performans farkı tam tersi ise işte orada Noctua kraldır diyebilmem saçma olur. Örneğin, Thermalright bir firmayla dev bir iş birliği yapsa ve muhteşem inovatif bir fan üretse, bunun maliyeti de oldukça pahalı olsa ve satış fiyatlarını arttırsa ancak Noctua ile benzer seviyelerde fiyatları olsa; aynı zamanda performans olarak da ciddi bir fark olsa o zaman işte birine kral diyebilirsin.
E tabii, Noctua'nın da bir ismi var yıllar boyu gelen. Thermalright bu kategoride daha 1.5-2 senedir üstlere oynuyor ve çok da başarılı ilerliyorlar.
Almanya konusuna gelirsek, orada fiyatlar ve ürünler hakkında inanın gram bir bilgim yok. Misal Akakçe gibi bir site olsa piyasadakileri gösterse yine bir fikir yürütülebilir belki ama onun dışında hiçbir fikrim yok.
Anladım çok teşekkür ederim ilgin ve alakan için ^^
pawEn
Üstün
Ne demek, zamanım olunca böyle uzun uzun yazıyorum da genelde mesajlarım kısa olur şimdi gece gece uzun uzun yazasım geldi herhalde bir anda fikirlerim çoğaldı.Anladım çok teşekkür ederim ilgin ve alakan için ^^
Yeni konular
-
-
-
Elektronik Game Garaj R9T 9955HX & 5070 Ti C1 laptop 99.999 TL
- Unlishimaide
-
-
300 Hz monitörde G-Sync eksikliği sorun yaratır mı?
- Unlishimaide
-
Chip-para internet alışverişlerinde kullanılır mı?
- burakmurat1
-
-
-