Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- Yok
Haluk Albayrak 38
Üstün
Benim 3060 87 derece görüyordu hotspotta 110 görüyordu öyle 9'a sattım bozukmu şimdi bu kart bilip bilmeden konusmayın dostum her modelin sogutması iyi değil zaten ROG STRIX değil hepsi.
Laptoplarda 140W çeken 4060'lar bile 75 derece.
CRT_User 72
Üstün
Bozuk bu arada soğutması. 3060 gibi kartın bu kadar ısınması da anormal. Dediğin ısılar 3090'da bile olmuyordu. Hotspot 110°C olması demek muhtemelen VRAM ısıları da tepeydi, kartın zarar görmemesi zor.Benim 3060 87 derece görüyordu hotspotta 110 görüyordu öyle 9'a sattım bozukmu şimdi bu kart bilip bilmeden konusmayın dostum her modelin sogutması iyi değil zaten ROG STRIX değil hepsi.
LA Knight 72
Üstün
İşlemciye diş macunu mu sürdürdün bu ne böyle 100 derece. Müdahale edilmediği durumda maks 65W çeken ki şu durumda muhtemelen 65 de çekmemiştir direkt 100 derece olmuş.
Ekran kartın hamam olmuş üstüne üstlük 3200 RPM devirde.
İşi bilene şu sistemi komple söktür adam akıllı macun sürdür. Paran varsa üste 3 tane fan taktır. O kasanın önü mesh değil bir de. Bunlar kaç sene öncenin polemikleri aslında. Önü mesh olmayan kasalar mesh olanlara göre çok kötü performans sergiliyor.
3'lü fan olarak mesela Deepcool 3'lü fan seti var 700-800 olması lazımdı. Bir iyilik yap üste taktır kullan. O önden hava çok az girer.
Garanti ayrı bir şey macunun kuruması ayrı bir şey. Bir kasa ortalama 6 ayda tozları birikecek derecede oluyor. Tozdan arındırılmazsa içerdeki ısı ve sıcaklık zaten artacak bununla birlikte o cihazın pedleri de macunları da verimsiz olacak.
İşi bilene şu sistemi komple söktür adam akıllı macun sürdür. Paran varsa üste 3 tane fan taktır. O kasanın önü mesh değil bir de. Bunlar kaç sene öncenin polemikleri aslında. Önü mesh olmayan kasalar mesh olanlara göre çok kötü performans sergiliyor.
3'lü fan olarak mesela Deepcool 3'lü fan seti var 700-800 olması lazımdı. Bir iyilik yap üste taktır kullan. O önden hava çok az girer.
Garanti ayrı bir şey macunun kuruması ayrı bir şey. Bir kasa ortalama 6 ayda tozları birikecek derecede oluyor. Tozdan arındırılmazsa içerdeki ısı ve sıcaklık zaten artacak bununla birlikte o cihazın pedleri de macunları da verimsiz olacak.
Winner 58
Üstün
@LA Knight, @CRT_User, Yahu hocam üstteki görsele bakacaksınız. Daha dün yenilendi macunu.
Winner 58
Üstün
Zaten seneye ya da öbür sene yeni PSU'ya geçeceğim, o zaman daha iyi bir GPU'ya geçerim.Bir iki sene daha gider öyle bir şey olmaz sattıgım 3060 87 derece görüyordu seninki daha 80 de hotspotunda 100'lerde benimki 110lardaydı oraya kadar yolun var sonrası sıkıntı bakım ucuz olmaz çünkü.
Winner 58
Üstün
Kasanın önünde 3 tane fan var zaten. Üste fan sığar mı bilmiyorum.İşlemciye diş macunu mu sürdürdün bu ne böyle 100 derece. Müdahale edilmediği durumda maks 65W çeken ki şu durumda muhtemelen 65 de çekmemiştir direkt 100 derece olmuş.
LA Knight 72
Üstün
E tamam, konuyu açrığındaki sıcaklıklara bakıyorum. Başka görsel yok ki.@LA Knight, @CRT_User, Yahu hocam üstteki görsele bakacaksınız. Daha dün yenilendi macunu.
Sığar. Üstüne fan takılamayan sadece mini kasalar var.Kasanın önünde 3 tane fan var zaten. Üste fan sığar mı bilmiyorum.
Kasanın camını çıkar istiyorsan. Tozlanma hızı artar ama değerler bir nebze düşer.