EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Elimde dandik bir markanın çift fanlı bir kule tipi soğutucusu var, şu an kaliteli bir soğtucu en az 1.5kdan başlıyor. Kendim işlemcinin üzerindeki fanları söküp kaliteli 2 tane fan takarsam fark olur mu, mantıklı mı?

Bu arada şunu belirtmek istedim, daha ucuz olur diye termal macun sürdüm (Thermal Grizzly hydronaut) işlemcim önceden Max 70 75 görüyordu oyun sırasında fakat termal macun sonrası hala 70-75 görüyor. (Ryzen 5 5600)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 5600 işlemciyi sıradan 4 bakır boru, tek fanlı hava soğutma sorunsuz şekilde başa çıkması gerekir. Montaj, macun işlemini doğru şekilde yaptığını düşünüyorsan fanların daha iyi soğutması için yönlerini değiştirebilirsin. Eklediğim video yardımcı olur.

Sıcaklıklarda değişiklik olmazsa kullandığın hava soğutmayı komple değiştirmek daha mantıklı olabilir.

fakat termal macun sonrası hala 70-75 görüyor.
Hocam termal macun fazla eskimediyse veya en baştan yanlış bir şekilde uygulanmadıysa zaten termal macunu yenilemenin sıcaklığa herhangi bir pozitif etkisi olmaz. Termal macun yenilemek, her kullanıcının kullanım sıklığına göre belli aralıklarla yapması gereken rutin bir bakımdır. Bileşenlerinizin ömrünü uzatır. Çok istisnai durumlar hariç sıcaklığa herhangi bir etkisi olmaz. Arabanın bakıma girmesi gibi bir şey. Motor yağını değiştirdiğinizde araba daha hızlı gitmeye başlamıyor ama motorun ömrü uzamış oluyor.

Hocam termal macun fazla eskimediyse veya en baştan yanlış bir şekilde uygulanmadıysa zaten termal macunu yenilemenin sıcaklığa herhangi bir pozitif etkisi olmaz. Termal macun yenilemek, her kullanıcının kullanım sıklığına göre belli aralıklarla yapması gereken rutin bir bakımdır. Bileşenlerinizin ömrünü uzatır. Çok istisnai durumlar hariç sıcaklığa herhangi bir etkisi olmaz. Arabanın bakıma girmesi gibi bir şey. Motor yağını değiştirdiğinizde araba daha hızlı gitmeye başlamıyor ama motorun ömrü uzamış oluyor.

Evet ancak aynı termal macunu ekran kartıma da sürdüm, önceden 90 derece görürken şu an Max 65 70 görüyor, bu yüzden bu şekilde bir düşüşü işlemciden beklemiştim