TikTok Kullanıcı verilerini toplamaya devam ediyor mu?

Koneko Toujou 50

Bilgin
Yer
Cehennemin dibi
Ürettiğim içerikleri TikTok, Instagram ve YouTube Shorts'a atacağım; fakat şöyle bir düşünce kafama takıldı. Bu TikTok ilk Musical.ly'den döndüğü zaman çok veri toplayıp satıyor diyorlardı. Hala aynı durum geçerli mi? Bu toplanan verilerin bana bir zararı olur mu? Yani T.C.' bile 25 TL'lik bir paneldeyken bu soru saçma ama telefondan çok veri çekilsin istemiyorum.

Kısaca her sosyal medya uygulaması topluyor ve bunlar sıkıntı veriler değil içiniz rahat olsun.

Telefonunuzdaki her şeye erişme gibi bir olayları yok. Sadece hesap bilgileri, izlediğiniz videolar, beğeniler, yorumlar, arama geçmişi, cihaz modeli, işletim sistemi, izin verirseniz yaklaşık/tam konum, reklam kimliği, uygulama kullanım alışkanlıkları vb. gibi veriler.

Bunları da çoğu sosyal medya uygulaması topluyor zaten. Bunlarla en fazla reklam ajansları ve reklam verenler için hedef kitle amacıyla satılıyor. Doğrudan PDF'e yada CSV formatı ile satılması gibi bir mevzu yok zaten.

En çok veri toplayan şirket M*ta.

Hepsi veri çeker ve satar, yapmıyoruz derler ama yaparlar. Bu arada bundan daha büyük bir sorun var o da seninde bahsettiğin gibi tüm bilgilerimizin internete pazar olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…