Yani terminali kullanmaktan korkuyorlar genel olarak, herkes Windows'a alışık olduğu için bir klasör açıp dosya aktarmakta bile sorun yaşıyorlar. .exe'nin Linux'ta hiçbir şekilde çalışmayacağını düşünüyor herkes. Önyargı bu yüzden. Linux hakkında hiçbir şey bilmiyor çoğu kişi, bilen varsa da Pardus'tan başka bir dağıtım bilmeyen sınıflarında faz-2 akıllı tahta bulunan kişiler.
Kullanman için dayatmıyorum dostum. Bende kendim yazdım zaten keşke Linux'a önem verseler azıcık diye. Bende Gimp ya da LibreOffice kullanmaktan memnun değilim Adobe varken. Sadece bilgisayarın kontrolü bende olması hoşuma gidiyor kullanınca.
Jon Peddie Research tarafından yapılan araştırma; Windows 10'da yolun sonuna yaklaşılmasıyla beraber, Windows 11 ile gelen donanım gereksinimlerinden kaynaklı koşulları sağlayamayan kullanıcıların, Linux geliştiricileri, Windows alternatifi olmak için uğraşsalar da buna yönelik dağıtımlarının yeni sürümlerini tanıtsalar da, Linux kullanmak yerine Windows 11 için yeni sistem satın aldıklarını ortaya koymuş.