NightWist

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
10
BDDK resmi açıklamasına göre kullanılmayan kredi kartı limitleri düşürülecek. Artık aylık gelir beyanı için resmi bir belge istenecek. Tabii belli istisnalar mevcut ancak artık asgari ücretle sigorta gösterip 1 milyon TL limit alma olayı tamamen bitti denebilir. 400.000 - 750.000 TL limitiniz varsa kullanılmayan kısmın yarısı, 750.000 TL ve üzeri bir limitiniz varsa kullanılmayan kısmın %80'i limitinizden silinecek.

Belli bir kesim için iyi bir haber ama gereksiz olmuş. Ben limitimi tutmak istiyorum ve gerektiğinde kullanmak istiyorum belki?
Limiti kullanıp paraya çevirebilecek bir yöntem varsa yapılabilir. Özellikle kredi kartı ile altın alma gibi bir mantık hâlâ devam ediyorsa bu değerlendirilebilir.

Limiti kullanıp paraya çevirebilecek bir yöntem varsa yapılabilir. Özellikle kredi kartı ile altın alma gibi bir mantık hâlâ devam ediyorsa bu değerlendirilebilir.
Ani ihtiyaçlarda sorun yaratacak bu durum. Örnek vereyim evlenmek isteyen biri taksitle mobilya almak istese bu durum yüzünden alamayacak. Basit bir örnek sadece.

Nakde çevirmek veya altın almak mantıklı ama burada da komisyon işe giriyor, gereksiz düzenleme.

Ani ihtiyaçlarda sorun yaratacak bu durum. Örnek vereyim evlenmek isteyen biri taksitle mobilya almak istese bu durum yüzünden alamayacak. Basit bir örnek sadece.
Bankalar ani nakit ihtiyacanız olunca kredi kartı yerine esnek hesap veya taksitli nakit avans kullanmanızı ister. Sizi bu ürünlere yöneltmek isterler genellikle.

Ama anlıyorum ne dediğinizi.

Adamlar uretime, enflasyona, gelir adaletine vs. kesinlikle onem vermeden milletin harcama yapmamasini saglayarak yasa disi isleri engelleyebileceklerini sagliyorlar tertemiz kafa.