Bütçe
20.000 TL

Alex Mason

Yetkin

Bende bu koltuk var ve deri koltuk. Bu koltukta uzun saatlerce oturamıyorum. 1-2 saat sonra hemen kalkıyorum. Kumaş koltuk alsam yine aynı sorunu yaşar mıyım? Yatakta falan uzun süre yatabiliyorum ama bilgisayar başında fazla duramıyorum.

Sizce kumaş koltuk daha rahat mı olur? Kumaş koltuk alsam hangi marka önerirsiniz?

Yani bilgisayar başında saatlerce oturmak istiyorum. Kumaş koltuk alsam uzun sürer oturabilir miyim?

Bana ne önerirsiniz?

Kısa sürede kalkmanın sebebi nedir bilmiyorum ama, terleme ve böyle rahatça kayarak oturmaktan bahsediyorsan kumaş koltuk sorununu çözer. 20.000TL'ye EXVEGA Pandora Pro öneririm, Hawk Future Pro'da var ama önermem, yatma mekanizmasını toparlamanız için elinizle çekmeniz gerekiyor sırt mekanizmasını.

Bende bu koltuk var ve deri koltuk. Bu koltukta uzun saatlerce oturamıyorum. 1-2 saat sonra hemen kalkıyorum. Kumaş koltuk alsam yine aynı sorunu yaşar mıyım? Yatakta falan uzun süre yatabiliyorum ama bilgisayar başında fazla duramıyorum.

Sizce kumaş koltuk daha rahat mı olur? Kumaş koltuk alsam hangi marka önerirsiniz?

Yani bilgisayar başında saatlerce oturmak istiyorum. Kumaş koltuk alsam uzun sürer oturabilir miyim?

Bana ne önerirsiniz?
Deri koltuktan dolayı sıcaklayıp kalkıyorsanız evet kumaş bu konuda daha iyi. Ama ikisinin de kendince avatajları ve dezavantajları var.

Kumaş; Havadardır, uzun vadede daha dayanıklıdır fakat birşey döküldümü içine işler veya terliyorsanız teri emer.
Deri; Çok güzel görünür, güzelde hissiyatı vardır, temizliği kolaydır çoğu kir yüzeyde kalır silinince geçer fakat zamanla çatlama yapar.

Bu arada şuanda Exvega sitesinde güzel indirimler var. Daha bugün siparişini verdiğim Pandora Pro serisine bakmanızı öneririm deri seçeneklerde çok güzel renkler var. Ben hybrit bir model seçtim fiyatı ve görünüşü nedeniyle, yanları deri, oturma ve sırt kısmı kumaş.

Bana ne önerirsiniz?

Hocam bütçenize az gelebilir ama kullandığım için Hawk Fab V4 önereceğim. 1 seneye yakın oldu ve gayet memnunum. Sırtımı yasladığım sünger rahat hoşuma gidiyor fakat kafalık kısmı çok sert. Ben kullanmıyorum ve sizin de kafalık kısmını seveceğinizi sanmıyorum. Kafamı koyarak rahat yaslanabildiğim söylenemez ama ihtiyaç duymuyorum açıkçası.

Taşıma olarak da sanırım 100-110 kiloya kadar taşıyabiliyor. Ben 184 87 kiloyum gayet rahat bir şekilde oturabiliyorum.

Bende de hawk V4 var ama koltuklar gereksiz pahalı ben olsam bir yerden aslanlar gibi bir ziraat odası koltuğu bulur ona otururdum çok daha ucuza gelir.

Normalde zaten bir insan 1-2 saat sonrasında kalkıp biraz ayakta durmalı, hareket etmeli. 'Rahat eder misin?' konusuna gelirsek; kumaş koltukların kendine has sorunları var, ter çekme sorunu var. Ter çekerse süngeri mahvediyor. Ben kumaş almıştım, pişmanım; sonraki koltuk alışverişinde deri alacağım.

Sünger kaynaklı bir sorun olursa tamiri sizi daha çok uğraştırma ihtimali var; deri kaynaklı bir sorunda ise aynı ölçülerde tekrar yaptırılır diye umuyorum.

Kumaşın tek sıkıntısı kirlendinmi temizliği zor hele bir şey dökülürse. Onun dışında deri koltuklardan daha avantajlı.