emre259

Uzman
BİM'E 13 Haziran Cuma günü Kumtel portatif klima geliyor. 7000 BTU ve gazlı gibi bir şeymiş. Araştırdım biraz soğuttuğunu söylüyorlar ama ses kişiye göre kimisi çok yüksek kimisi normal demiş. 15-16 MT2'lik odam için almayı düşündüm. Sizin görüşünüz nedir kullanan var mı? Normal klima performansı beklemiyorum. Görsel aşağıda.

Screenshot_20250611_164839_Aktel Brorler.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Butceniz kısıtlı ise ve 2. el split almıyorsanız alabilirsiniz.
Gazı devir daim eden pompa ve sıcak havayı sogutacak olan radyatör ısısını bir boru vasıtasıyla dışarı atıyor. Yani hem ic untie hem dış unite fan motoru sesi hem de pompa sesi duyacaksınız. Bunlar sessiz cihazlar değil.
Verimli cihazlar değiller, 7.000 BTU soğutması icin kullanacağı enerji 12 14K BTU split klimalara eşit olacaktır.
(Benim 12K bakır borulu karia oda soğuduktan sonra devamlı 300-700 watt arası çalışıyor.
7.000BTU icin.
Sıcak iklim, günes goren, bilgisayarlı bir oda ise 7 metrekare.
Sıcak iklim, güneş gormeyen, bilgisayarsiz bir oda ise 10 metrekare.
Ilıman iklim güneş gormeyen bilgisayarsız bir odada ise 15 metrekareye kadar sogutabilir. (tahmini)

Kumtel'in hiçbir ürününden memnun kalmadım şu ana kadar. Bence o fiyata başka ürünler bakmalısın Beko/Arçelik Havadar serisi güzel.

Butceniz kısıtlı ise ve 2. el split almıyorsanız alabilirsiniz.
Gazı devir daim eden pompa ve sıcak havayı sogutacak olan radyatör ısısını bir boru vasıtasıyla dışarı atıyor. Yani hem ic untie hem dış unite fan motoru sesi hem de pompa sesi duyacaksınız. Bunlar sessiz cihazlar değil.
Verimli cihazlar değiller, 7.000 BTU soğutması icin kullanacağı enerji 12 14K BTU split klimalara eşit olacaktır.
(Benim 12K bakır borulu karia oda soğuduktan sonra devamlı 300-700 watt arası çalışıyor.
7.000BTU icin.
Sıcak iklim, günes goren, bilgisayarlı bir oda ise 7 metrekare.
Sıcak iklim, güneş gormeyen, bilgisayarsiz bir oda ise 10 metrekare.
Ilıman iklim güneş gormeyen bilgisayarsız bir odada ise 15 metrekareye kadar sogutabilir. (tahmini)
Adanada yaşıyorum şimdiden yanmaya başladım bilgisayarlar odanın derecisini artırıyor bile olabilir durulmuyor odada. Dediklerini değerlendireceğim.

Kumtel'in hiçbir ürününden memnun kalmadım şu ana kadar. Bence o fiyata başka ürünler bakmalısın Beko/Arçelik Havadar serisi güzel.
Bakacağım modellere.

Her şeye tamam dedim de sanırım en büyük dezavantajı havayı dışarı atarken içerideki havayı vakumlaması. Yani odanın herhangi bir yerinden hava çekiyormuş komple odayı kapatsan havasızlıktan durulmuyormuş. Bunu yapan mühendisler çift borulu yapamamış mı anlamadım..

Dayanılmaz sıcaklara karsı bir de bunun dıs unıtesının sesını dınleyeceksın, ben duvar kliması almayacaksam alırdım bunu sahsen. Dısarı bir boru yardımıyla dıs unıte dısarı hava atacak.

@Numanco, bunlarda su atımı nasıl oluyor? Haznede mi biriktiriyor?

Kurutma makinelerindeki gibi çıkartılabilir su deposu var diye hatırlıyorum. Ama gereksiz icat. En kötü 20 yıllık 9.000 BTU klima bile bundan iyi iş yapıyor.

3-4 bin TL'ye eski klimalar var, eve montaj dahil 7.000 TL'den daha ucuza gelir. Cevremde boyle kullanan çok.@emre259,

Bende bundan almayı düşünüyorum kiralık evde kaldığım için portatif bir şey düşünüyordum uzun süredir. Sıcaklarda evde durulmuyor hakikaten. Gerçek kullanıcı yorumlarından anladığım kadarı ile soğutması yeterli gibi duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör: