Kaptan1987

Uzman
İyi akşamlar diliyorum. Kur’an-ı Kerim’i Türkçe mealden okumak istiyorum. Nerelerden okuyabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tefsir tavsiye ederim. Çünkü ayetlerin sebep-i nuzülleri bağlamı anlamada daha faydalı olacaktır. Fiziki olarak tdv açıklamalı meali kesinlikle müthiş bir eser çünkü ayetlerde sıkmadan açıklamalar yapılarak anlatılıyor ben çok beğeniyorum şahsen. Çevrimiçi olarak üstteki hocamın dediği gibi açıkkuran ve diyanetin siteleri (yeni tasarımı çok hoşuma gitmesede) çok güzel hem basit hem anlaşılır. Ancak gerçekten ilgilenmek ve not tutarak ilerlemeniz için fiziki tdv mealini tavsiye ederim. Çünkü Diyanet (siyasi olaylardan bağımsız olarak çünkü bunlar yıllar önce yazılmış eserler) yıllardır bu işi yapıyor ve bu işte ehil bir kurum ve eserleri tek kişi değil bir grup halinde hazırlanıyor. Bu yüzden bu eserler konusunda Diyanet en güvenilir kaynaktır her zaman şahsi kanaatimce. Ek olarak tefsir olarak daha sonrasında Elmalılı'nın Hak Dini Kur'an Dili eseri Türkçe kaynaklardaki en iyi eserlerdendir. İstifadeli okumalar.

Zamanında, tahrip edilmemiştir, annem Türkçe'deki ilk kaynağından okusun diye; Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın, 1935 ilk basım, Hak Dini Kuran Dili tefsirini almıştım. Dili biraz ağır ama anlaşılabiliyor. Annemden çok ben okudum, diyebilirim. 😅 :facepalm: