Kurban kesildiği gibi yenmez diye biliyorum. 1 gün beklemesi lazım haberde söylemişlerdi.

Dananın boynunu kestiler tamam mı namazı kıldılar. Hemen boyun derisini yüzüp doğradılar saat 8:30 da biz yiyorduk. Namaz 5:52 de kılındı. 6:30 da namaz bitse, 7, 7:30 gibi kesilse. 1 saat Max bekledi.

Öldürülmesine karşı değilim ama, gidip insanların kendilerinin kesmesine karşıyım kafa keser gibi.

Bunun için bir sürü yol var hazır et al, zamanında gözümün önünde az koyun kesilmedi.

Hayvanlarin odurulmesinde ya da yenmesinde sorun yok, et yiyoruz sonucta buyuk cogunlugumuz ama sokaklari kan golune cevirmek ya da ilkel yontemlerle veya beceriksizlik sonucu hayvana aci cektirerek oldurmek asil sorun. Sokak aralarinda ya da yol kenarlarinda kurban kesenlerin engellenmesi lazim.

Zaten bu söyledikleriniz yasak. Onu insanlara anlatmanız gerek. Ceza yazınca da devlete para lazım o yüzden yazdı diye söylenip ağlayanlar oluyor.

Kurban kesilmesine karşı değilim ancak kurban kesimlerinin yeterli denetime tâbi tutulduğunu düşünmüyorum. Özellikle geçtiğimiz senelerde kanalizasyonlardan kurban kesimlerinden dökülen kanlar taşmıştı. Sokakları kötü kokutması ve tıbbî açıdan yaratabileceği sıkıntılar göze alındığında bu ibadeti yerine getirecek insanların bilinçli bir şekilde yapması şart.

Bu arada çağdışı gelenek denmesini mantıklı bulmuyorum. Çağın gerisinde kalmış bir yönü olsaydı zaten bugün yerine getirilemezdi.

Kurban bir dini inanış olduğundan önüne geçmenin ne kadar olurluğu vardır bilmiyorum ama çiftlik hayvanlarının üretim koşulları gerçekten korkunç. Bu hususta vegan, vejetaryen arkadaşlara katılıyorum. Haklı bir pozisyondalar.

Kurbana çağ dışı diyenler ne yaşıyor? Sadece kurban bayramında hayvan kesilmiyor her zaman hayvan kesiliyor. Kurban bayramında sadece belirli şartlara uygun bir şekilde hayvan kesilir ve kurban bayramında hayvanın çağ dışı bir şekilde kesildiğini düşünmüyorum aksine hayvanın canı en az acıyacak şekilde canı alınıyor ve belirli bir yaş aralığındaki hayvan kesilebiliyor. Arkadaş İslam'ı sevmiyorsunuz tamamda hayvan kesmek sadece islama özel değil kendinize gelin.