Makaleler
6
Kurtlar Vadisi bence gelmiş geçmiş en iyi dizi soundtrackine sahip yapım. Bunda tabii Gökhan Kırdar reisin parmağı büyük. Şu ana kadar birçok dizi izlemişimdir ama Kurtlar Vadisi müzikler gibi yok gerçekten. Benim başlıca en beğendiklerim şunlar.

1. Saatli Bomba Sade Ney​

Dinlediğiniz an sizi 2003 yılının İstanbul'una götürüyor. Çok ağır nostaljik hisler uyandırıyor dinleyenin içinde. Bazen geçmişi düşünürken kafamda bu fon çalar hep.

2. Gurbet​

Aslında saatli bomba müziğinin düz hali kendisi. Saatli bomba bunun tersten oynatılmış hali. Yine aynı şekil insanın içinde geçmişe karşı bir özlem duygusu oluşturuyor. Dizide de bol bol bu tarz sahnelerde kullanılmıştı kendisi.

3. Öldüm de Uyandım 2007 V4​

Öldüm de uyandım birçok versiyonu olan bir müzik. Benim aralarından en beğendiğim bu versiyonu. Yine insanı geçmiş anılarına götüren, bir yandan hüzünlendirip bir yandan "hey gidi günler bee olm" dedirten bir parça.

4. Öldüm de Uyandım 2007 V5​

V4 sonrası en beğendiğim versiyonu V5. Bunu kesinlikle gecenin bir yarısı özellikle slowed + reverb şekilde dinlemeyin derim. Hüngür hüngür ağlatır benden demesi.

5. Kurtlar Vadisi 2005​

1-97 de çalan İstanbul Mix'in Pusu versiyonu kendisi. KVP'nin fragmanların da ve dizinin içerisinde sık sık çalmış bir parça. Bence orijinal İstanbul Mix düzenlemesinden daha güzel ve hareketli. Özellikle gece araba sürerken açmayın derim bir anda Polat'ın İskender'in hapishanesinden kaçtığı bölümlerde gibi hissediyorsunuz kendinizi. :hehehe:

6. Gurbet Otoban Rmx​

Yine kesinlikle araba sürerken açılmaması gerekenlerden. Kaza yapma garantili bir müzik. Ama tabii Forza veya başka bir yarış oyunu oynarken açılabilir. Gözünüz direkt yola kilitleniyor bunu açınca. :hehehe:

7. Naze​

Dizinin en tartışmalı müziği olduğu kesin. Bir aralar bilirsiniz ezanı tersten okuttular diye bir mevzu almış başını gidiyordu. İşte o ters ezan bu müzik. Kurtlar Vadisi'nin Suriye bölümlerinde çok çalıyordu. KVP'de de zaman zaman kullanıldı farklı versiyonları ile. Özellikle KVP 5. sezon çok kullanıldı. Bence dizinin en ürpertici müziği. Özellikle Polat'ın Suriye de düştüğü çaresiz durumu çok iyi yansıtmasından ötürü en sevdiğim müziklerden birisi dizide. Tüylerinizi diken diken edebilir gece dinlerseniz. Bir zamanlar COD 4 oynarken bu müziği açardım. Ortadoğu bölümlerinde iyi iş yapıyordu bence.

Evet arkadaşlar, sizin de en sevdiğiniz müzikleri merak ediyorum dizideki. Bu konunun altında paylaşabilirsiniz. :)

@792

Her müziği özenle yapılmış, her müziğinde derin bir anlam taşıyan özel bir yapımdır Kurtlar Vadisi. Günümüzde olan çoğu türk dizisinden daha iyi bir noktadadır. Tartışmasız rakibi herhangi bir şekilde yoktur olamaz da. Olacak olan olayları önceden tahmin etmesi, bilmesi ile de ünlüdür bu dizi. İlk 20 bölüm çoğu kişinin favorisidir. Açıkçası benim de en beğendiğim bölümlerdir ilk 20. Dizinin en ürkütücü bölümlerinde çalan şarkı Polat Alemdarın, suriyede olduğu bölümde yapılan bir eserdir. Söylentilere göre Ezan sesinin ters hâle getirilmiş bir hâlidir. Bir çok kişi bu müzik hakkında tartışmaya girmiş, değişik tanılar ortaya sunmuştur.

Benden bir hediye. Bu eserim oluşturulma nedeni duyduğum kadarı ile zamanında birbirini çok seven bir çiftin aileleri yüzünden ayrılması gerektiği ve daha sonrasında erkeğin hastalığının kötüleşip ölmesi. Daha sonradında öldüğünde yastığının altında buldukları mektupta bu şarkının sözlerinin yer alması. Gerçekten çok ince düşünülmüş bir hikaye.

Kurtlar Vadisi Pusu’da 250+ bölümlerden sonra Polat Alemdar hafızasını kaybeder. Hafızasını kaybeden Polat elifin sanki ölmediğini ve o gün elif ile buluşacağını hatırlar. Elif ile bulaşacağı yere gelir ancak elifi bulamaz. Bir Kahvehaneye girer, içeride Şevko’nun oğlu oturur. Şevko’nun oğlu mekanda kavga çıkartır. Polat ile girdiği tartışmada Polat kazanır ve kapıdan tam çıkacak iken ayna ile göz göze gelir. Polat, kendini ali olarak hatırlamaktadır. Ancak aynada başka bir kişinin (Polat Alemdar’ın) yüzünü gördüğünde şaşırır. Ardından kahveden çıkar. Elifin evinin önüne gelir ve elifi beklemeye başlar ancak elif artık gelemez…

Her müziği özenle yapılmış, her müziğinde derin bir anlam taşıyan özel bir yapımdır Kurtlar Vadisi. Günümüzde olan çoğu türk dizisinden daha iyi bir noktadadır. Tartışmasız rakibi herhangi bir şekilde yoktur olamaz da. Olacak olan olayları önceden tahmin etmesi, bilmesi ile de ünlüdür bu dizi. İlk 20 bölüm çoğu kişinin favorisidir. Açıkçası benim de en beğendiğim bölümlerdir ilk 20. Dizinin en ürkütücü bölümlerinde çalan şarkı Polat Alemdarın, suriyede olduğu bölümde yapılan bir eserdir. Söylentilere göre Ezan sesinin ters hâle getirilmiş bir hâlidir. Bir çok kişi bu müzik hakkında tartışmaya girmiş, değişik tanılar ortaya sunmuştur.

Benden bir hediye. Bu eserim oluşturulma nedeni duyduğum kadarı ile zamanında birbirini çok seven bir çiftin aileleri yüzünden ayrılması gerektiği ve daha sonrasında erkeğin hastalığının kötüleşip ölmesi. Daha sonradında öldüğünde yastığının altında buldukları mektupta bu şarkının sözlerinin yer alması. Gerçekten çok ince düşünülmüş bir hikaye.

Kurtlar Vadisi Pusu’da 250+ bölümlerden sonra Polat Alemdar hafızasını kaybeder. Hafızasını kaybeden Polat elifin sanki ölmediğini ve o gün elif ile buluşacağını hatırlar. Elif ile bulaşacağı yere gelir ancak elifi bulamaz. Bir Kahvehaneye girer, içeride Şevko’nun oğlu oturur. Şevko’nun oğlu mekanda kavga çıkartır. Polat ile girdiği tartışmada Polat kazanır ve kapıdan tam çıkacak iken ayna ile göz göze gelir. Polat, kendini ali olarak hatırlamaktadır. Ancak aynada başka bir kişinin (Polat Alemdar’ın) yüzünü gördüğünde şaşırır. Ardından kahveden çıkar. Elifin evinin önüne gelir ve elifi beklemeye başlar ancak elif artık gelemez…

Müzikleri bile detay dolu bir dizi. Gelip bu diziyi Ezelle kıyaslayanlar ne yaşıyor bilmiyorum. :) Ezel dizisini de severim ama o ancak KVP ile kıyaslanabilir. Zaten aynı dönem aynı kanalda yayınlanmış diziler.

Gökhan Kırdar da var ya nah bu kadar var. :hehehe:

Müzikleri bile detay dolu bir dizi. Gelip bu diziyi ezelle kıyaslayanlar ne yaşıyor bilmiyorum. :) ezel dizisini de severim ama o ancak kvp ile kıyaslanabilir. Zaten aynı dönem aynı kanalda yayınlanmış diziler.

Gökhan kırdar da var ya nah bu kadar var. :hehehe:

Ezel yine kabul edilebilir bir alternatif (kvp için) sıfır bir ile karşılaştıranı gördüm ben yahu. O dizi ile onu yarışırıyorlar. Adamların tek bildiği ona buna bıçak sokmak devletin içerisinde bulunan yapılanmalar hakkında bilgileri vesaire yok. Kv buna değiniyor hiçbir şey olmasa bile kv bu yönden kazanıyor.

Dizide çok fazla geçmemesine rağmen gayet iyi bir müzik:

Kurtlar vadisinde Çakırın ölüme gittiği, pusuda ise Polat ve arkadaşlarının menemen yerken çalan müzik:

Soundtrack olarak en tüyler ürpeticisi ve en sevdiğim bu olabilir:

Kurtlar Vadisi ırağın sonunda çalan, atmosferi iliklerine kadar hissettiren müthiş bir şey: