Çözüldü Kurulum aşamasında Windows, NTFS olarak biçimlendirilen bir bölüme yüklenmelidir hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pabola

Uzman
Kurulum aşamasında Windows, NTFS olarak biçimlendirilen bir bölüme yüklenmelidir şekilde hata alıyorum. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_20240911_150719.webp
    907,1 KB · Görüntüleme: 169
  • IMG-20240911-WA0006.webp
    86,4 KB · Görüntüleme: 103
Çözüm
Komut sistemini kullanarak diskleri biçimlendirebilirsiniz. Diskpart işlemi yapınız. Disk seçme yerinde Shit+F10'a basıp komut istemini açın;

• Adım #1: Komut İstemi ekranını açın.
  • Adım #2: Sırasıyla bu kelimeleri yazın diskpart - list disk - select disk 1- clean - convert MBR - exit
  • Adım #3: İşlem tamamlandığında yükleme işlemini yeniden başlatın.
    • ya da
  • Adım #4: Bu Bilgisayar simgesi üzerinde sağa tıklayın.
  • Adım #5: Yönet seçeneğine tıklayın.
  • Adım #6: Disk Yönetimi sekmesini açın.
  • Adım #7: GPT diskini temizleyin.
  • Adım #8: GPT diski üzerinde sağa tıklayın ve MBR Diskine Dönüştür seçeneğine tıklayın.
  • Adım #9: İşlem tamamlandığında yükleme işlemini yeniden başlatın.
Komut sistemini kullanarak diskleri biçimlendirebilirsiniz. Diskpart işlemi yapınız. Disk seçme yerinde Shit+F10'a basıp komut istemini açın;

• Adım #1: Komut İstemi ekranını açın.
  • Adım #2: Sırasıyla bu kelimeleri yazın diskpart - list disk - select disk 1- clean - convert MBR - exit
  • Adım #3: İşlem tamamlandığında yükleme işlemini yeniden başlatın.
    • ya da
  • Adım #4: Bu Bilgisayar simgesi üzerinde sağa tıklayın.
  • Adım #5: Yönet seçeneğine tıklayın.
  • Adım #6: Disk Yönetimi sekmesini açın.
  • Adım #7: GPT diskini temizleyin.
  • Adım #8: GPT diski üzerinde sağa tıklayın ve MBR Diskine Dönüştür seçeneğine tıklayın.
  • Adım #9: İşlem tamamlandığında yükleme işlemini yeniden başlatın.

Çözüm

Diski değiştirdiğimde bir şey değişmedi, dün denedim.

Aldığınız hata diskin Windows yüklemesi için uygun olmadığını söylüyor.
Diski değiştirdiğimde bir şey değişmedi, dün denedim.
Disk değiştirme derken?

Komut sistemi ile biçimlendirme yapacaksınız bu attığım yazıda.

Şu konuya göz atın.

Tamam hocam ben de bunu yaptım zaten fark etmedi bir şey. Dün on kere denemişimdir biçim değiştirmeyi.

Acaba diski mi tekrar silsem? Olmazsa telefondan tekrar ISO kurmak zorunda kalacağım, ağlayacağım artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam hocam ben de bunu yaptım zaten fark etmedi bir şey. Dün on kere denemişimdir biçim değiştirmeyi.

Acaba diski mi tekrar silsem? Olmazsa telefondan tekrar ISO kurmak zorunda kalacağım, ağlayacağım artık.
Normalde disk silme çözümdür ama siz çözülmedi diyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…