23231

Becerikli
Merhaba USB'ye yazdırdım. Cihaza taktım, yükleme ekranında en yüksek boyutlu diski seçtim. Biçimlendirdim. Yükle diyorum GPT olduğundan yüklenemez falan bir şeyler diyor. Allah rızası için yardım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahminimce Windows kurulumunu CSM (Legacy BIOS) modunda başlatınız. Bu modda, MBR tablosuna sahip diske Windows kurabilirsiniz.

Bunların ne anlama geldiğini bilmediğiniz varsayalım:

Önemli verileriniz, dosyalarınız yoksa hatayı aldığınız ekrandaki tüm disk bölümlerini silebilir misiniz?

(Bilgisayarda hiçbir önemli bir veri yoksa devam edin.)

Ardından tek boş alanı seçip "İleri" seçeneğini seçin. Bu sayede diskin bölümleme tablosunu Windows kendi kararıyla oluşturup kurulum yapacak.

Tahminimce de diskinizi MBR'ye çevirecek.

Tahminimce Windows kurulumunu CSM (Legacy BIOS) modunda başlatınız. Bu modda, MBR tablosuna sahip diske Windows kurabilirsiniz.

Bunların ne anlama geldiğini bilmediğiniz varsayalım:

Önemli verileriniz, dosyalarınız yoksa hatayı aldığınız ekrandaki tüm disk bölümlerini silebilir misiniz?

(Bilgisayarda hiçbir önemli bir veri yoksa devam edin.)

Ardından tek boş alanı seçip "ileri" seçeneğini seçin. Bu sayede diskin bölümleme tablosunu Windows kendi kararıyla oluşturup kurulum yapacak.

Tahminimce de diskinizi MBR'ye çevirecek.

Hocam tamam yaparımda MBR daha eski cihazlar için uyumlu değil mi? Benim cihaz UEFI var bu hata alıyorum gene en iyisi bir tamirciye götüreceğim yine de sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tamam yaparımda MBR daha eski cihazlar için uyumlu değil mi? Benim cihaz UEFI var bu hata alıyorum gene en iyisi bir tamirciye götüreceğim yine de sağ olun.
Bazı UEFI cihazlar CSM modunu da destekliyor. BIOS'a erişip sadece UEFI cihazları boot edecek şekilde düzenlemelisiniz.

Ayrıca eğer Windows'un kendi aracı dışında (Rufus, Ventoy gibi) bir araç ile USB diski hazırladıysanız GPT (Sadece UEFI) modunda tekrar hazırlamanız gerekebilir.