Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Altair

Yetkin
Ekran kartı ve işlemcinin kurumuş termal macununu nasıl temizleyebilirim? Birkaç yerde kulak temizleme çubuğu peçete ve kolonya ile temizlememiz gerektiğini soylamış. Ne kadar doğru bılmıyorum. Kolonya gıbı malzemeler karta ve işlemciye zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kolonya ve kulak temizleme çubuğuyla genelde hallediyorum ben bu işleri. Kurumuş kısımların üzerinde gezdirip daha sonra kolayca kendini bırakıyor. Kenarlara taşan kısımları da yine tekrar kulak çubuğu yardımıyla temizliyorum. Tavsiye ederim.
Kolonyayi zaten karta dokmemelisiniz. Bir peceteye -cok degil-, az miktarda kolonyayi dokup silebilirsiniz evde izopropil alkol yoksa. Mumkunse renksiz kolonya tercih edin. Dedigim gibi en onemli nokta, cok dokmemek ve direkt parcanin ustune dokmemek. IPA olsaydi elektroniklerle nasil etkilesime girdigini biliyoruz ancak kolonyanin ayni sekilde etkilesime girecegini sanmiyorum.

Cok kurumus ise kulak cubugunu biraz kolonyaya batirip cok sert bastirmadan silebilirsiniz.

Kolonya ve kulak temizleme çubuğuyla genelde hallediyorum ben bu işleri. Kurumuş kısımların üzerinde gezdirip daha sonra kolayca kendini bırakıyor. Kenarlara taşan kısımları da yine tekrar kulak çubuğu yardımıyla temizliyorum. Tavsiye ederim.

Çözüm
Kolonyayi zaten karta dokmemelisiniz. Bir peceteye -cok degil-, az miktarda kolonyayi dokup silebilirsiniz evde izopropil alkol yoksa. Mumkunse renksiz kolonya tercih edin. Dedigim gibi en onemli nokta, cok dokmemek ve direkt parcanin ustune dokmemek. IPA olsaydi elektroniklerle nasıl etkilesime girdigini biliyoruz ancak kolonyanin ayni sekilde etkilesime girecegini sanmiyorum.

Cok kurumus ise kulak cubugunu biraz kolonyaya batirip cok sert bastirmadan silebilirsiniz.

Hocam renklı olursa ne olur? Pıyasadakı cogu kolonya renklı. Bır de kartı actıgımda resım atabılır mıyım nerelerı kolonya ile sılmelıyım bılmıyorum.

Sag olun hocam. Dedıgınız gıbı yapacağım. Actıgımda resım atabılır mıyım? Nerelerı kolonyagla sılmelıyım bılmıyorum.

Yeni macun alacaksan bazılarında yanında bir damla ve çıkarmak için bir aparat gönderiyorlar. Damla ne kadar etki eder bilmiyorum.

Yok maalesef. Alacagım macunun yanında gelmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sag olun hocam. Dedıgınız gıbı yapacağım. Actıgımda resım atabılır mıyım? Nerelerı kolonyagla sılmelıyım bılmıyorum.
Tabi resim atabilirsiniz. Sizin için resim üzerinden işaretleyerek anlatabiliriz. Macunun bulaştığı yerleri dediğim yöntemle rahatlıkla silebilirsiniz. Kolanya rengi vs önemli değil.

Limonlu olması fark etmiyor değil mi? MX-6 aldım içinde spatula bile çıkmadı. Nutella'ya parmak daldırır gibi süreceğiz herhalde :D

Elinizin altında sert plastik bir malzeme (cetvel vb) varsa onunla bile bir nohut büyüklüğü kadar CPU'nun ortasına sıkmanız yeterli olacaktır. Daha sonra cetvel veya sert plastik bir malzeme ile onu yayabilir ya da üzerine bastırıp eşit şekilde CPU'yu kaplayacak şekilde yaymanız yeterli olacaktır. Çok inceltmemeye dikkat edin.

1727863577957.webp

Macun'un uygulamasında böyle bir görüntüyü yakalamanız yeterli olacaktır.