elweald

Uzman
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, kuryelik yapmayı düşünüyorum. Çalışan kurye arkadaşlar, hangi firmada çalışıyorsunuz? Şartlarını ve ay sonu cebinize kalan parayı söylerseniz çok sevinirim. Hayırlı kazançlar.

Şu gidişle Paket Taxi yapmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. Konuyu görünce hemen kardeşime göstermek istedim. Kendisi Techolay Sosyal'e kayıtlı biri değil ancak onun tavsiyelerini bir bir yazacağım. 😅

Saatlik ortalama 3 paket teslimatıyla, günlük yaklaşık 36-40 paket dağıtılır. Trendyol şu anda bu alandaki en iyi firmalardan biri; bunu 4 yıl Yemeksepeti’nde çalışmış biri olarak söylüyorum. Ortalama saatlik 3,5 paket teslimatı yapılabilir. Eğer daha hızlı çalışılırsa, saatte ortalama 4 paketle kazanç saatlik 4,5 civarına çıkabilir.

Günlük yakıt gideri ortalama 300 TL civarındadır. Gelirinizin yaklaşık %20’si vergiye gider. Ancak bazı giderleri göstererek bu oranı %10’a kadar düşürmeniz mümkün.

Kısacası, fazla hesap kitap yapmadan, bu işe yeni başlayan biri bile ortalama giderler düşüldükten sonra ayda 50-60 bin TL kazanabilir.

Selam. Konuyu görünce hemen kardeşime göstermek istedim. Kendisi Techolay Sosyal'e kayıtlı biri değil ancak onun tavsiyelerini bir bir yazacağım. 😅

Hocam büyük ihtimalle şu anda Trendyol'da alım yoktur diye tahmin ediyorum kardeşinize son olarak Yemeksepeti mi daha mantıklı yoksa pakettaxi mi bunu da sorarsanız çok sevinirim.

Moto-kuryelik değil ise, Yurtiçi Kargo harici bir firmaya bakmaya çalış.

Moto kurye hocam.

Sorumluluk yok en çok da maalesef ki acentelerde yok. Çalışma saatleri çok esnek ve yoğun tempo gerektiriyor. Müşterilerin ufak bir şikayeti bile bölge müdürlüğüne ulaşırsa müdürün sana iletiyor ve savunma yapman gerekiyor. En fazla 3 savunma yapabilirsin. İş yerinde çalışma sürecince hiç bir artın yok her gün hesap tutuyorsun eksiğin çıkıyor genellikle. Fiyatlandırmalar çok saçma örneğin 163.98 TL tutarındaki bir kargo ücretini müşteriden 165 TL olarak alıyorsun ertesi gün seni şikayet ediyorlar 1.02 TL fazla aldığın için bunun için bile kuralları sert Yurtiçi kargonun. Saatlere gelecek olursak çalışma saatleri kurallarda 8 saat olarak gözüküyor ve günde 30 Dakika + 1 Saat + 45 Dakika olmak üzere 3 iznin var fakat çalışmaktan yemeğe bile vakit ayıramıyorsun. Ekstra olarak sen bunları her gün 8 Saat çalışmış olarak göstertiyorsun ve mesaiden de yoksun kalıyorsun. Tamamen rezillik yaşıyorsun.