Merhaba arkadaşlar, açıkçası bu platformda yazmamın sebebi bu konuda çok daha fazla objektif ve güvenilir insan olduğunun farkındayım. Sizce Amazon üzerinden ya da başka bir site üzerinden ticaret yapmak bireysel bir kullanıcı için 2026'da halen mümkün müdür? Özellikle yeni başlayan bir kişi için. Türkiye'deki usta işçiliğinin ucuz ve kaliteli olduğu ve demir çelik işçiliği ürünlerini pazarlamak gibi fikirler var. Özellikle Amazon'da fena fiyatlar yazılıyor basit tasarım ürünlerine. Herhangi bir deneyimi ya da fikri olan kişilerden yorumlarını bekliyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?erdym
Üstün
Merhaba arkadaşlar, açıkçası bu platformda yazmamın sebebi bu konuda çok daha fazla objektif ve güvenilir insan olduğunun farkındayım. Sizce Amazon üzerinden ya da başka bir site üzerinden ticaret yapmak bireysel bir kullanıcı için 2026'da halen mümkün müdür? Özellikle yeni başlayan bir kişi için. Türkiye'deki usta işçiliğinin ucuz ve kaliteli olduğu ve demir çelik işçiliği ürünlerini pazarlamak gibi fikirler var. Özellikle Amazon'da fena fiyatlar yazılıyor basit tasarım ürünlerine. Herhangi bir deneyimi ya da fikri olan kişilerden yorumlarını bekliyorum.
Site komisyonu, vergiler, kargonun bedava olması falan bunlar hep satıcıya geçen şeyler. Üstüne dükkanın kirası, elektrik, cihazların bakımı gibi şeylerde var en basitinden sadece kendi sigortan için bile aylık 10 bin civarı para yatırıyorsun ki daha muhasebe de tutman gerekecek eğer şirket açmam dersen bu pazar yerlerinde satışın mümkün değil. Bence ilk işi oturtup ondan sonra şirket açmak daha mantıklı zaten belli bir gelir seviyesine kadar vergi kaçırmış sayılmıyorsun.
venovar
Yetkin
Benim bildiğim kazanılan 1TL'nin bile vergisi verilmek zorunda. Bahsettiğiniz detay hakkında kaynak var mı?zaten belli bir gelir seviyesine kadar vergi kaçırmış sayılmıyorsun.
Amazon üzerinden düşünüyorum zaten. Fiziksel bir dükkan tutmayacağım, muhasebe kısmı da Amazon'da tabii bütçesini vermek üzere.Site komisyonu, vergiler, kargonun bedava olması falan bunlar hep satıcıya geçen şeyler. Üstüne dükkanın kirası, elektrik, cihazların bakımı gibi şeylerde var en basitinden sadece kendi sigortan için bile aylık 10 bin civarı para yatırıyorsun ki daha muhasebe de tutman gerekecek eğer şirket açmam dersen bu pazar yerlerinde satışın mümkün değil. Bence ilk işi oturtup ondan sonra şirket açmak daha mantıklı zaten belli bir gelir seviyesine kadar vergi kaçırmış sayılmıyorsun.
Gemini profesyonel AI'ına göre şirket açmamı tavsiye etti, ucuz eyaletlerde bu iş 200 dolara çözülebilirmiş. Yaklaşık 150-200 bin lira bütçe ile başlamayı düşünüyorum.
Arkadaşlar, Türkiye'de zaten hukuk okuyorum. Vergi mevzuatına da az çok hâkimim, Amerika ile çifte vergilendirme yasağı var Türkiye'de. Kaldı ki vereceğim vergi gelir vergisi olsun, yüzde 20, ki zorunlu değil. Birçok yolu var.Benim bildiğim kazanılan 1TL'nin bile vergisi verilmek zorunda. Bahsettiğiniz detay hakkında kaynak var mı?
Dijital şirket açmayı düşünüyorum ABD'de. Türkiye'de herhangi bir üretim-tüketim dengesi yok. Benim ikametgâhım ve vatandaşlığım dışı Türkiye'yi ilgilendiren mesele de yok.
Son düzenleyen: Moderatör:
erdym
Üstün
Benim bildiğim kazanılan 1TL'nin bile vergisi verilmek zorunda. Bahsettiğiniz detay hakkında kaynak var mı?
Küçük çaplı satışlarda sorun çıkarmıyorlar. Bizde başlangıçta tek tük geliyor diye herhangi bir ödemesini yapmamıştık sorduğumuzda faturalandırılmadığı için beyannamesi verilemez dendi ki zaten biz o dönem esnaf muafiyeti almıştık diye hatırlıyorum. Bir de açacak kişi yaş şartı ve diğer şartları karşılıyorsa genç girişimci desteğiyle belli bir sınıra kadar da muaf olabilir.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-