Kütüphanede ders çalışabiliyor musunuz? Kütüphane nasıl bir ortam?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 127
  • Etiketler Etiketler
    giden var
Makaleler
1
Hocalarım, iyi akşamlar.

Aranızda ders çalışmak için kütüphaneye giden var mı? Nasıl bir ortam, eve göre daha iyi çalışma sağlanabiliyor mu? Arkadaşımla gitmeyi düşünüyorum. Aslında aklımda böyle bir şey yoktu, o bulmuş birkaç tane yer.

Bazı kütüphanelerin masaları çok sıkışık onun harici klima vs. var genelinde. En fazla 2 arkadaş ile ortak mola saatleri belirlenerek gidilebilir.

Genel olarak sessiz yer. Ne yaptığınız size kalmış. Ben sessiz diye bilgisayarda basit oyun oynarken bile kullanıyordum.

Herkesin ev ortamı rahatça ders çalışmaya müsait olmuyor. Bunun dışında bazısında yeme içme imkanı, klima, masa lambası, fotokopi/çıktı gibi imkanlar oluyor.

Bazı kütüphanelerin masaları çok sıkışık onun harici klima vs. var genelinde. En fazla 2 arkadaş ile ortak mola saatleri belirlenerek gidilebilir.
Evet abi iki kişi gideceğiz. Üniversite sınavı için hazırlık yapacağız arkadaşımla ama hiç gitmediğim için sormak istedim sizlere.

Fazla sessiz yer kütüphane bazen daralıyorum ancak evde olduğumda da konfor alanımda olduğum için bazen boşlayabiliyorum ancak kütüphane de öyle bir imkan ister istemez biraz daha odaklanabilirsiniz.

Evet abi iki kişi gideceğiz. Üniversite sınavı için hazırlık yapacağız arkadaşımla ama hiç gitmediğim için sormak istedim sizlere.

Öncelikle iki kişi gidilecekse ayrı yerlerde oturulmalı. Dikkat dağılıyor yoksa. Mola saatlerini önceden belirleyinki ders ortasında "kanka gel dışarı çıkalım" gibi laflarla ders bölünmesin.

Kütüphanede dikkat edilmesi gereken şeyler sessiz bir noktaya oturmaktır. Oturduğun yer çok önemlidir. Güneş gözünü almamalı veya çok karanlık olmaamlı. Çok ses çıkartan paketli gıda tüketmeyin kütüphanede. Telefonuzu titreşim hatta mümkünse sessize alın. Kısaca adamakıllı odaklanıp çalışın.

Yok hocam zehir gibi o kanka gel dışarı çıkalım demez, zaten orada bir şey yemeyiz amacımız verimli çalışmak. Ancak hiç gitmediğim için karar veremedim. Yabancı bir sürü insan olduğu için sağlıklı bir çalışma ortamı sağlanıyor mu diye merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…