Kütüphanede nasıl uyanık kalınabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Atahan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 125
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
Yer
İstanbul
1-2 gün ders çalışmak için kütüphanede sabahlamayı düşünüyorum. Uyku bastırdığı zamanlarda kahve, enerji içeceği vb. şeyler etkili olur mu? Tavsiyeleriniz var mı?

Mümkün olduğu sürece beyni uyanık tutmak gerek; bende kahve vs. etki etmiyor. İnsanlarla konuşmak, konuştuklarınızın üstüne kafa yormak en iyi çözüm. Sizin açınızdan kahve ve enerji içeceği etkili olabilir ancak fazla tüketimde yine risk barındırıyor. Hiçbir şekilde süreyi iki güne kadar uzatmanızı tavsiye etmiyorum. Her şeyin özdeş olduğu bir durumda insan yine odaklanma problemi çekebilir.

Kahve bende de çok etkili olmuyor gibi hissettiyor hocam. Onun dışında sabah 6'da metrolar açıldığı gibi eve gidip yatarım diye düşünüyorum. Bir 2-3 gün kadar böyle yapmayı düşünüyorum.

Benim icin uyanik kalmasi sorun degil de odaklanip anlamasi isi bozuyor. Soda kahve ve enerji icecegini birlestiriyorum uykuyu ciddi sekilde aciyor. Soda yerine herhangi bir asitli icecegi kullanabilirsin. Finallerim icin calisiyorum su an ben de. Hukukta 2. unitedeyim 12 unitem ve 7 dersin her birinden 14 unitem daha var. Odak haric uykuyu cozmesi cok zor degil.

Kahve bende de çok etkili olmuyor gibi hissettiyor hocam. Onun dışında sabah 6'da metrolar açıldığı gibi eve gidip yatarım diye düşünüyorum. Bir 2-3 gün kadar böyle yapmayı düşünüyorum.

Fiziksel olarak hiçbir mantığı yok. İnsan beyni dinlenmeye ihtiyaç duyuyor; dinlenemediğinde, yani enerji yenileyemediğinde de pek düzgün çalışmıyor. Öğrenme eşiğiniz yükseliyor, pekiştirme ihtiyacınız artıyor. Üç gün boyunca bunu yapacağınıza, 72 saatin 30 saati ders çalışın; çok daha fark edecektir.

Birleştirmek yerine üst üste içmek de aynı etkiyi gösterir mi? Sizin işiniz çok daha zormuş, başarılar dilerim sınavlarda.

Birleştirmek yerine üst üste içmek de aynı etkiyi gösterir mi? Sizin işiniz çok daha zormuş, başarılar dilerim sınavlarda.
Yakin zamanda hizli ve art arda tuketilse de ayni etkiyi yapar zannimca. İyi dilekleriniz icin tesekkurler. Size de basarilar, her sey gonlunuzce olsun.

Hocam demek istediğim aslında şuydu. Kütüphaneye sabah erken kalkıp gidemiyorum, öğlende falan da yer olmuyor çoğunlukla. O yüzden akşam yemekten sonra 8-9 gibi gidip sabah 6 da çıkmayı düşünüyorum. Zaten genelde gece 2-3'ü buluyor uyumam, 2-3 saat daha dayanabileyim diye sormuştum. Sonra zaten eve gidip 6.30-12.30 arası uyurum, sonraki bir 2-3 gün daha tekrar böyle yaparım diye düşündüm. 24 saatten fazla uykusuz kalmam yani.

Birbirimizi çok yanlış anlamışız; eğer dediğiniz gibi yapma planınız varsa gayet mantıklı, yapılabilir. Zaten uyumanız 2-3'ü buluyorsa, herhangi bir fiziksel aktivite ile uykunuzun kaçması mümkün. Tabii bu durum yine bünyeden bünyeye değişecektir.

Yakin zamanda hizli ve art arda tuketilse de ayni etkiyi yapar zannimca. İyi dilekleriniz icin tesekkurler. Size de basarilar, her sey gonlunuzce olsun.
Tamamdır, deneyeceğim. Ben de teşekkür ederim.

Kütüphane 24 saat açık hocam fakat 00.00-06.00 arası içeridekiler dışarı çıkamıyor, dışarıdan gelmek isteyenler de içeri giremiyor, öyle bir sistem var. Onun dışında kütüphanenin içinde kafeterya var, oranın bir bahçesi var, yüzüme bir su falan çarpıp orada hava almak da iyi gelebilir aslında ama gece orası açık mı hiç bilmiyorum. Daha önce gece kalmadım hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…