tgrponeneel

Çalışkan
Şu anda bir kütüphaneye kayıtlıyım ama ortam çok kötü. 30'dan fazla masa var ama sadece 4 kişi var. Onun dışında 2 kere deneme olduk ama ikisinde de ne başımızda hoca vardı ne de kontrol eden biri. Telefonlar, tabletler her şey masadaydı. Etüt falan yok, olan 4 kişi de sürekli dışarı ya da balkona çıkıp geliyor. Klima, ışık ayarıyla falan sürekli oynuyorlar. Hocaya 2 kere söyledim, sadece gelip kumandayı aldı gitti, ertesi gün yine kumandayı öğrenciler almıştı. Evde sabah 7'den akşam 6'ya kadar kimse olmuyor. Ailem de kütüphane ortamı daha farklı, oraya git diyor. Kütüphaneden ayrılıp sadece deneme kaydı olmak mantıklı mı? Yoksa kütüphaneye gitmek mi mantıklı?

Evde imkanın varmış evde çalış, kütüphanede o yaşadığın sorunların hepsini ben yaşıyordum. Benim yanımda ful muhabbette ediyorlardı. Rehberlikçiye söylüyorum, 5 dakika sonra bakıyorum ders saatinde öğrenciyle muhabbet ediyor. Benim gibi sese karşı hassassan gerçi bu hassaslıkta değil kütüphane sessizlik için var her neyse evde çalışın hocam. Evde ders çalışma alışkanlığınız varsa evde çalışın. Ben evde çalışıyorum ve keşke hep evde çalışsaymışım diyorum.

Evde imkanın varsa @Miles Upshur hocamın da dediği gibi evde çalış. Ben, sese karşı hassas olmadığım halde (fısıltı haricinde) kütüphanede çalışamıyorum. Kütüphane ortamı, boş olsa bile çok boğucu geliyor. İlla kütüphanede çalışacaksın diye bir şey yok, tek farkı orada senin gibi bir çok ders çalışan kişi var.