Askeri alanda bir hiçler. Hava kuvvetleri ilkel soğuk savaş jetleri kullanıyor. En modern jetleri MiG-29UB falan. CAS benzeri görevler için Su-25K/Su-25UBK kullanıyorlar (çift kokpitler eğitim için de kullanılıyor ama K'dan anlaşılacağı üzere kalitesi düşürülmüş export modelleri). MiG-19 (ve Çinli versiyonları) bile kullanıyor adamlar, üstelik eğitim jetleri MiG-17 çift kokpit. Bu adamların hiçbir caydırıcı gücü yok. Güney Kore istese Kuzey Kore'yi haftalar içinde kendi toprağına katar.

Keşke dünya Kuzey Kore'yi örnek alsa, anlatıldığı gibi değil çok güzel ülke. En azından bizim ülkemiz keşke Kuzey Kore kadar güçlü ve adaletli olsaydı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında insan denilen canlıyı rahatsız eden görece bazı şeylerden yoksun yaşamak değil, "eşitsizliktir" algı yaratılarak övülen, göklere çıkarılan ülkeler de eşitsizlik akıl almaz seviyede ve tabii "yozlaşma" günlük kazancı 100k olan birisi sokakta açlıktan ölmek üzere olan birini hiç dikkate almadan yanından geçebilir "hem de kahkahalarlala dün gece grup yaptığı arkadaşlarıyla!"
Kuzey Kore de bence bu duyarsızlık modern ülkeler kadar yok.

Hı bir de içecek "suyu" olmayıpta zengin ülkelerin reklamını yapan tipler var ya :) (Allah akıl versin ne diyeyim)

ABD ve güneyde yaşayan feminen kardeşlerinin söylediği kadar öcü olmayan, arada bir bomba testi yapan minnak Juche devlet. Kesinlikle medeniyet dışı olarak görmüyorum Batı eksenli medyaya inanmamak lazım her zaman.

Adamlar saç şekline bile karışıyor. Korkunç.
Böyle bir şey yok. Berber kataloğu o ünlü fotoğraf, size de "işte sadece bu kadar saç modeli var" diye yutturmuşlar.

Fikir beyan etmen, muhalif olman, istediğin hayatı yaşaman, yurt dışına çıkman, internete girip dünyayı takip etmen, vb. pek çok özgür eylemin yasak olduğu bir ülke.
Bu eleştiri detaya inilmediğinde oldukça haklı aslında. Ama Kore Savaşı'nda KDHC şehirlerinin %85'i bombalandığı düşünülünce neden bu denli içine kapanmış bir ülke oluştuğunu anlamak zor değil. Hele ki sosyalizm ile yönetilen bir ülke göz önüne alınırsa gayet olağan. Tabii bu örnekler, sosyalizmin özünde izolasyonist olduğu anlamına gelmiyor. Koşullar KDHC'yi buna zorlamış sadece.

Korkunç bir ülke. Rusya ile birlikte kaybolması ve artık bir risk olmaması gerekiyor.

Wiki sayfasında dahi verilen bilgilerin çoğu muğlak. :D