Sene başında KYK bursu çıkmıştı. Verdikleri kart aynı zamanda kredi kartı olarak da kullanılabiliyormuş. Kullanılabilir limit 12.000 TL olarak gözüküyor. Aklıma kredi kartıyla kuyumcudan altın alıp sonra onu geri bozdurmak geldi. Böyle yapabilir miyim sizce?
Detaylar
Kim cevapladı?SpeedBeast34
Üstün
Sene başında KYK bursu çıkmıştı. Verdikleri kart aynı zamanda kredi kartı olarak da kullanılabiliyormuş. Kullanılabilir limit 12.000 TL olarak gözüküyor. Aklıma kredi kartıyla kuyumcudan altın alıp sonra onu geri bozdurmak geldi. Böyle yapabilir miyim sizce?
KYK kartıyla ne nakit çekebilirsin ne de kuyumcudan altın alıp bozdurarak paraya çevirebilirsin. Sistem buna izin vermez.
Kredi kartını nasıl kullanabilirim?KYK kartıyla ne nakit çekebilirsin ne de kuyumcudan altın alıp bozdurarak paraya çevirebilirsin. Sistem buna izin vermez.
SpeedBeast34
Üstün
KYK kartını sadece normal alışverişlerde kredi kartı gibi kullanırsın; para çekme veya paraya çevirme işlemleri kapalı.
Sonraki ayın parasından bir şekilde avans çekebilir miyim?KYK kartını sadece normal alışverişlerde kredi kartı gibi kullanırsın; para çekme veya paraya çevirme işlemleri kapalı.
SpeedBeast34
Üstün
Sonraki ayın parasından bir şekilde avans çekebilir miyim?
Hayır, KYK bursunda sonraki ayın parasını avans olarak çekemezsin. Sistem buna izin vermez. Yani.
KYK kartında avans yok, nakit yok, erken çekim yok. Para her ay yattığı gün gelir onun dışında eline geçirebileceğin bir yöntem yok. Kart sadece harcamada çalışır, para verme tarafı tamamen kapalıdır.
Benim arkadaş markete gidip temassız kartla 200 çektirip 200 nakit alıyordu deneyebilirsiniz.
SpeedBeast34
Üstün
Benim arkadaş markete gidip temassız kartla 200 çektirip 200 nakit alıyordu deneyebilirsiniz.
İşte onu da herkes onaylamaz çünkü o çektikleri para bir ay sonra hesaplara geliyor.
Hocam çekeceğim para az bir para değil o yüzden kabul etmezler.Benim arkadaş markete gidip temassız kartla 200 çektirip 200 nakit alıyordu deneyebilirsiniz.
Hocam kullanılabilir limit 12.000 TL, nakit avans limiti 3.000 TL olarak gözüküyor. En azından bu 3.000 TL'yi diğer Ziraat hesabıma çekemez miyim?Hayır, KYK bursunda sonraki ayın parasını avans olarak çekemezsin. Sistem buna izin vermez. Yani.
KYK kartında avans yok, nakit yok, erken çekim yok. Para her ay yattığı gün gelir onun dışında eline geçirebileceğin bir yöntem yok. Kart sadece harcamada çalışır, para verme tarafı tamamen kapalıdır.
Son düzenleme:
Teoride kartınızın limiti veya bakiyesi izin verdiği şekilde harcayabilirsiniz. Ama kuyumcudan para çekmek için kredi kartı kullanmanın yasal olup olmadığını bilmiyorum, bunu araştırmanızı öneririm. Hesabınızda para varsa/KYK parası yattıysa harcarsınız veya çekersiniz.