Ali Osman 06

Çalışkan
Yer
Trakya
Herkese merhaba,

Normalde ben her hafta sonu memlekete gittiğim için iznimi cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi olarak işaretliyordum. Cuma günü öğleden sonra 2 gibi yurttan çıkar, pazartesi sabah 10 gibi gelirdim. Normalde bu iznimden sadece 1 gün düşüyordu; fakat biriktikçe birikti ve iznim baya azaldı.

Bir arkadaşım, pazartesi günü izin almamam gerektiğini, cuma günü zaten hafta sonundan sayıldığını söyledi. Fakat ben güvenemedim ve yine de buraya danışmak istedim. Ayrıca, aldığım 4 günlük iznimde hangi gün 1 gün düşüyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ders programinda dersin olmayan gunun varsa ogrenci islerinden cikartip yurdun idaresine verdiginde o gunler izinden dusmuyor. Cumartesi, pazar gunleri ve resmi tatillerde dusmuyor yoksa normal sartlarda cuma gunu izninden dusecektir.
Ayrica mesela diyelim cuma gunu dersin yok idareye programi verdin yurttan cikisini cuma gunu icerisinde yapman lazim persembeden cikarsan yine izninden dusecek.

Ders programinda dersin olmayan gunun varsa ogrenci islerinden cikartip yurdun idaresine verdiginde o gunler izinden dusmuyor. Cumartesi, pazar gunleri ve resmi tatillerde dusmuyor yoksa normal sartlarda cuma gunu izninden dusecektir.
Ayrica mesela diyelim cuma gunu dersin yok idareye programi verdin yurttan cikisini cuma gunu icerisinde yapman lazim persembeden cikarsan yine izninden dusecek.
5 günümde dolu. Yani cumadan mı düşüyor?

Evet cuma gununden dusuyor sizin durumunuzda. Dusmemesi icin cikisi cumartesi gunu yapmaniz lazim ki bu da evde gecireceginiz neredeyse 1 gun daha az sure demek oluyor.
Benim cuma gunlerim bos, cuma cikarsam iznimden dusmuyor persembe cikarsam dusuyor.