Mühendislik okuyan biri olarakdan maalesef ki sürekli hız testi atasım geliyor ve hem mobil ağın hem yurt internetinin hızını gördükçe kafayı yiyorum. Bizim yurt geçen yıl 350 kişi falanmış, tip 5 olduğundan 2 ve 3 kişilik odalar var mış ama şimdi yurdun neredeyse tamamını 6 kişilik 3 ranzaya çıkarttılar ve bazı odalar 4 kişilik ama sayısı bir elin parmaklarını geçmez, şu anda 960 tane öğrenci 350 kişiye göre ayarlanmış yurdun altyapısını kullanmaya çalışıyor (altyapının 350 kişiye göre ayarlandığını bile sanmıyorum). Duyduğum kadarıyla yurda ya 35 ya da 50Mbps internet veriliyormuş zaten, modem ve Switch sayısı çok eksik hem de hız yavaş olunca sistem komple patlıyor. Kota dolup hız düşüşünü geçtim daha ay başında hiç internet kullanmayıp sistem sıfırlanmasına rağmen hız testi yaptığımda 0.2Mbps gördüm yani kota dolduğunda düşürülen hızdan bile daha yavaş. Mobil operatörleri kaç defa aradık ama bir sorun bulamadılar ve yurt kampüsün yakınında olsa bile yaranamıyoruz, galiba okulun içinde baz istasyonu yok ve şehir merkezinden bağlanmaya çalışıyoruz.