KYK yurt ücretlerine %50 zam geldi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Caner Uncu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    yurt zam

Fiyatları 1+0 odalara 4 5 kişi birden soktukları için pek uygun değildi ama 1+1 kiraları daha fazla olduğu için iyi kötü idare eder diyorduk ama şu an yapılan zamdan sonra 1+1 eve kira girsen 4 5 kişi zaten yurt fiyatına gelecek yani artık ucuzluğu da kalmadı. Zaten ülkemizde bir şey ucuzsa orada ürün insandır, orası babanın çiftliği değil kimse ben Müslüman'ım sende Müslümansın gel tek kişilik oda var sana vereyim demiyor. Ülkede her dine mensup kişiler aynı hizmeti alıyor mesela ateist birisinin odası yurtta benden daha iyiydi. 500 kişi kapasiteli yurda 1000 kişi başvuruyor ve o 1000 kişi içinden 900 kişiyi yerleştirmek için 3 kişilik odaya 6 kişi olmak üzere odalara tıkabildikleri kadar tıkıyorlar yani sizin dediğiniz gibi kabul ettiğimiz zamanda böyle ucuz gibi görünse de olsa kar etmek için bunu yapıyorlar. Normalde ev sahipleri evlerini kiraya verirken örneğin 3+1 evlere 4 5 kişi öğrenci grup arkadaşlar aralarında anlaşıp ortak girip ödüyorsa, bu bahsettiğin yurt sisteminde de 1+0 eve 5 6 kişi giriyorsunuz ama hiçbiri sizin tanıdığınız veya dostunuz olmuyor rastgele oluyor isterseniz sonra oda değiştiriyorsunuz arkadaşlarının yanına gitmek için o da o an odada boş yer varsa oluyor. Siz zaten sanırım eskiden yurtta kaldınız veya hiç kalmadınız şu an yurt şartları daha kötü eskiye kıyasla.

Yani size aslında sudan ucuz gelen yerden yine karlı çıkan kyk yurdun kendisi oluyor, hem düzgün hizmet vermiyorlar hem ev tutmuş gibi para veriyorsun ve ev ile alakası olmayan bir yerde kalıyorsun. Söylediğin hizmetler olsa bile sık sık arızalar var onlara güvenip giden varsa geçmiş olsun. Her yurtta odada duş ve banyo hizmeti yok, inan bana daha önce yurda gitmiş olmasam beni de boş palavraların ile kandırabilirdin ama senin bu yaptığın şey büyük yalancılık onu da söyleyeyim. Ciddiyim kaldığım yurtlardan daha kötüleri de vardı ben önermiyorum. Her şeyi millete pembe göstermeye çalışıyorsunuz fark etmiyoruz sanmayın. Ha tamam çok güzel KYK yurtları da vardır ama epey az onlar en fazla %4 gibi dilimleri kapsıyordur.

KYK yurtlarının çoğunda tek kişilik oda bulunmaz en az 2 veya 3 kişi olur baza veya 1 baza 1 ranza şeklinde ki o odalara denk gelende şanslıdır.

Son düzenleme:
8 kişi aynı oda da!
Bir de şikayette edemiyorsun, asansör kazası oluyor arkadaşım videosunu çekiyor müdür ayağına çağırıp seni yurttan atarım diye tehdit ediyor. Kısaca kyk yurtlarının çoğu öğrenciyi amaç değil araç görür. Askerliğin ön hazırlığı gibi bazı kyk yurtları. Kyk seçerken çok dikkat etmek lazım bazılarının işkenceden farkı yok.

@4323, şikayet etmeyince ne olacak? Halkımızın büyük sorunu işte. Sessiz kaldıkça beterin de beteri oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…